Karvion leirintäalueen maapohja siirtyy Metsähallitukselta yrittäjälle

Karvion leirintäalueella toimiva Karvion Leirintä Oy ja Metsähallitus ovat tehneet kaupat Heinäveden Karviolla sijaitsevan leirintäalueen maapohjasta. Alueen rakennukset Karvion Leirintä Oy osti jo kaksi vuotta sitten.

– Viime kesänä saimme tuntumaa karavaanareiden toiminnasta ja ensi kesänä keräämme vielä lisää kokemusta tehdäksemme päätöksen, miten lähdemme kehittämään aluetta, Karvion Leirintä Oy:n toimitusjohtaja Mika Mäkelä kertoo.

– Leirintäalueen huoltorakennus ja tilaussaunat remontoitiin viime kesänä. Myös mökit päivitettiin kalustojen ja sänkyjen osalta. Kesän jälkeen teemme päätöksen siitä, keskitymmekö ensisijaisesti karavaanareihin ja sen alueen kehittämiseen vai sijoitammeko alueelle myös uusia, moderneja mökkejä. Mikäli päätämme lähteä rakentamaan uusia mökkejä, tutkimme teemmekö sen omin voimin vai haemmeko siihen vahvaa kumppania, Mäkelä kertoo.

– Erityisesti Lintulan ja Valamon luostarit ovat sellaisia kohteita, joissa asiakkaamme haluavat vierailla. Tästä on hyvä jatkaa Itä-Suomen muihin kohteisiin, kuten Kolille, Ruunaalle tai Bombaan, Mäkelä sanoo.

– Karvion Leirintä Oy:n ja Metsähallituksen kauppa vahvistaa Karvion alueen kehittymistä ja vahvistaa puhtaaseen luontoon ja vesistöön liittyvää matkailua alueella. Heinäveden kunta näkee erittäin positiivisena yrittäjän pitkäjänteisen panostuksen alueeseen ja sen kehittämiseen, Heinäveden va. kunnanjohtaja Maarika Kasonen sanoo.

Mika Mäkelän mukaan alueen kokonaisilme kohenee ja avartuu jo kesän aikana, kun Metsähallitus harventaa puustoa yhteisen suunnitelman mukaisesti. Tarkoituksena on kunnostaa myös luontopolku. Mäkelä uskoo kotimaan matkailun ja lähimatkailun kasvavan, kun puitteet ovat kunnossa.

Lähde: Metsähallitus