Kemssantyhjennys ei ole ollut ikinä näin helppoa – automaatti hoitaa homman

Hollantilaisyrityksen automaatti tekee kemssan tyhjentämisen ja puhdistamisen helpoksi.

Hollantilainen Thetford BV on alkanut markkinoida uudenlaista kemiallisen wc:n tyhjennysautomaattia toden teolla myös Pohjoismaihin. Yritys on käynyt esittelemässä uutuustuotetta muun muassa Ruotsin Elmia-messuilla.

– Kiinnostus on ollut suurta. Moni on halunnut messuilla nähdä, miten laite toimii, kertoo tekninen koordinaattori Gerrie Kessels Thetfordilta.

Tyhjennysautomaatti suoriutuu tehtävästään noin kolmessa minuutissa. Käyttäjän tarvitsee vain lukita kemssa paikoilleen, avata säiliön korkki ja kääntää suuosa suihkun suutinta vasten. Kone hoitaa loput.

Pohjoismaat tähtäimessä

Thetford valmistaa matkailuajoneuvoihin muun muassa jääkaappeja, ovia ja keittiöosan pöytiä. Wc:t ovat kuitenkin yrityksen erikoisalaa. Tyhjennysautomaattia on suunniteltu nyt muutama vuosi.

– Kemssan tyhjentäminen ei ole mitään mukavaa puuhaa vaan likaista ja haisevaa. Me haluamme, että askareesta voi suoriutua myös siististi ja hygieenisesti, Kessels sanoo.

Thetford omistaa ja huoltaa koneet itse. Monilla hollantilaisilla leirintäalueilla automaatti on jo käytössä. Kolmen euron pesusta lohkeaa osa myös leirintäalueelle.

– Ajatuksenamme on laajentua muun muassa Saksaan, Ranskaan ja Pohjoismaihin. Ensi vaiheessa tähtäämme varsinkin suurille leirintäalueille, Kessels sanoo.