Keskikesän juhla kokoaa karavaanarit leirintäalueille

SFC-alueilla järjestettävät juhannusjuhlat treffeineen houkuttelevat kävijöitä perinteisellä ohjelmatarjonnalla, mutta joukkoon mahtuu myös vähän erikoisempaa tekemistä.

SF-Caravanin tapahtumakalenteriin on ilmoitettu 25 juhannustapahtumaa eri puolilta Suomea. Valitsimme tähän muutaman tapahtuman, jotka tarjoavat monipuolista tekemistä eri-ikäisille juhlijoille. Paljon ehtii tapahtua lipun noston ja laskun välillä sekä saunomisten lomassa. Ja kokkoa poltetaan, jos sää sallii. Monella alueella on myös arvontoja, kisailuita, visailuita ja esimerkiksi pihapelejä.

SF-Caravan Keski-Pohjanmaa ry on varautunut myös sateeseen, sillä osa Kuturannan ohjelmasta voidaan tarvittaessa pitää sisätiloissa. Riihessä järjestetään tanssia ja karaokea, ja lapsille on kaakelinmaalausta ja oma karaoke. Alueella vierailee myös muikunmyyjä.

– Aikuisille on urheilullista ohjelmaa. Meillä on aivan tuore minigolfrata, joten pistetään ensin kaikki sitä pelaamaan. Seuraavana päivänä käydäänkin sitten petankkikisaa. Erikoisnumerona meillä on lypsykilpailu, jossa utareet on lypsettävä tyhjäksi. Lapset ovat meillä kuitenkin aina ykkösenä, joten heille on muun muassa vesilentopalloa ja Kapteeni Koukun aarteiden etsintää, yhdistyksen puheenjohtaja Juha Tuukkanen kertoo.

Tanssia, karaokea ja pitkää pöytää

Camping Mussalossa Taivassalossa pääsee osallistumaan erilaisiin leikkimielisiin kilpailuihin. Lapsille on omaa ohjelmaa ja lauantaina käydään frisbeegolfkisa. Sekä perjantaina että lauantaina pääse tanssimaan, lauantaina tanssitaan karaoken tahtiin.

Kuninkaanlähteellä Kankaanpäässä on torstaina myynnissä muun muassa lihaa, kalaa, perunaa, mansikkaa ja leipomotuotteita. Tanssimaan pääsee peräti kolmena iltana. Juhannusaattona kokoonnutaan pitkään pöytään ja seurataan lentopallo-ottelua. Lapsille on tarjolla muun muassa kivitaulukävelyä. Nuorille on oma disco perjantaina ja lauantaina.

Maamme pohjoisin SFC-alue, Ylitorniolla sijaitseva Mellajärvi, tarjoaa muun muassa rantalentopalloa, tanssia, ilmakivääriammuntaa, tikanheittoa ja petankkia. Juhannuslauantaina on lohikeittotarjoilu ja ilta huipentuu karaoketansseihin. Mellassa treffipäivät lähtevät käyntiin tervehenkisesti aamulenkillä.

Hiilimutkassa Vieremän Salahmilla heitellään kolikkoa ja riimua, ja lauantain kyykkäkisassa Hiilimutkan joukkue saa vastaansa Salahmin Erämiehet. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa ja illalla viihdytään karaoketansseissa yli puolen yön.

Rantasalmen Kuus-Hukkalassa on joka päivälle luvassa karaokea, myös päivällä. Kokkoa poltetaan sään salliessa ja juhannusaattona pistetään jalalla koreasti tanssiorkesterin tahtiin.

Porvoon Skepparsissa kaikki halukkaat pääsevät osallistumaan juhannussalon tekemiseen aattoaamuna. Salko pystytetään illalla lipunnoston yhteydessä. Juhannusiltaa alueella vietetään levytanssien ja kokon polton merkeissä.

Kaikki juhannustapahtumat löydät Tapahtumakalenterista

Lisätietoja SF-Caravan ry:n jäsenyhdistysten ja SFC-alueiden nettisivuilta