Lahden messut käynnissä – kompaktit matkailuajoneuvot kasvattaneet suosiotaan

Kompaktit matkailuautot, retkeilyautot ja matkailuvaunut tekevät kauppansa myös alan ykköstapahtumassa.

Leirintämatkailun vuoden ykköstapahtuma Caravan 2018 keräsi heti avauspäivänä torstaina nelinumeroisen lukeman kävijöitä Lahden Urheilu- ja Messukeskukseen.

Lahdessa vuoden 2019 uutuuskalustoa on esillä laidasta laitaan telttavaunuista luksusristeilijöihin, mutta alan myyntitilastoissa huomio kiinnittyy matkailuajoneuvojen yhä kompaktimpaan kokoon. Pienille autoille ja vaunuille riittää alan kauppiaita ja maahantuojia edustavan Matkailuajoneuvotuojat ry:n (MAT) mukaan kysyntää kasvavissa määrin.

– Retkeilyautot muodostavat jo vajaan kolmanneksen uusista myydyistä autoista. Siirtymä on tullut luultavasti puoli-integroiduista autoista, MAT:n toiminnanjohtaja Antti Siljamäki sanoo.

– Suosiotaan ovat lisänneet myös niin sanotut vanit eli pienet matkailuautot, joilla on pituutta enintään 6,5 metriä ja leveyttä enintään 2,20. Niin ikään pienten vaunujen suosio on kasvussa.

Alkoviautoja ei ole unohdettu

Siljamäen mukaan perinteisillä alkoviautoillakin on silti vielä kannattajansa, vaikka niiden osuus matkailuautoista on pienentynyt.

– Alkovimalli on etenkin lapsiperheelle erinomainen vaihtoehto, Siljamäki sanoo.

Lahden Messujen ja Matkailuajoneuvotuojat ry:n yhteistyönä järjestämä messutapahtuma on alan suurin tapahtuma Suomessa. Messut ovat auki perjantaina ja lauantaina kello 10-17 ja sunnuntaina kello 10-16.

Oheisella videolla Siljamäki avaa muun muassa matkailuvaunujen lisääntynyttä suosiota ja tarjoilee pari vinkkiä, miksi Lahden messuilla kannattaa loppuviikosta vierailla.