Suomi 100 -juoksu Nuorgam–Helsinki – ja Kabe seuraa

Heinäkuun voi viettää tien päällä myös juosten. Riittää, kun matkailuvaunussa pääsee välillä huilaamaan.

Mikko Liukka ja Juha Nurmela viettävät kuukauden ajan hiukan poikkeavaa karavaanarielämää Nuorgamin ja Helsingin välillä, sillä kaverukset osallistuvat koko heinäkuun kestävään etappijuoksuun, jonka aikana taitetaan matkaa 1 450 kilometriä.

Lauantai 1.7. alkanut ja sunnuntai 30.7. päättyvä etappijuoksu Nuorgamista Helsinkiin kuuluu Suomi 1oo -juhlavuoden virallisiin tapahtumiin. 1 450 km:n mittaisen juoksun on tarkoitus edistää rajojen rikkomista ja henkistä kasvua sekä luoda yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta kaikkien suomalaisten mielissä ja sydämissä.

Yksi juoksuun osallistuva joukkue on Satasammakot eli Juha ”Jupe” Nurmelan ja Mikko Liukan vaunukunta. Satasammakot pyrkivät juoksemaan joka päivä 43–56 kilometriä. Kaverukset uskovat, että matkan varrella on luvassa ainakin todellista karavaani-nomadielämää, leirintäalueita, upeita paikkoja, makkaranpaistoa, leiritulia, huonoja juttuja, vitsinkerrontaa, kymmeniä rakkoja, lihaskipua ja rusketusrajoja.

Mikko on juossut säännöllisesti 11-vuotiaasta asti ja kilpaillut eri juoksumatkoilla 17-vuotiaasta asti. Täytettyään 30 vuotta Mikko siirtyi ultrajuoksuihin. ”Jupe” on omien sanojensa mukaan entinen läski ja nykyinen maratonkeräilijä. Jupe juoksi ensimmäisen maratoninsa vuonna 2008, ja triathlon tuli mukaan kuvioihin vuonna 2010. Erikoisia tempauksia hänellä ovat olleet mm. maratonin juokseminen takaperin, nakumaraton, maraton miestutussa, alienmaraton ja kaulaliinan kutominen maratonin aikana.

Mikko ja Jupe lupaavat pitää matkan varrella pahuksen hauskaa, tehdä erilaisia kepposia ja nauttia matkasta, mitä ikinä sen aikana tapahtuukin.

Helsinki Caravanin Kabe Ametist -vaunun tukemana liikkuvat Mikko ja Jupe ovat karavaanareina vielä melkoisia amatöörejä, ja he ottavatkin ilolla vastaan kaikkia asiaan liittyviä vinkkejä.

Satasammakoiden juoksun etenemistä voit seurata juoksijoiden Facebook-sivuilta ja Helsinki Caravanin internet-sivuilta ajankohtaista-osiosta.