Turun perinteinen Caravan Show nyt viikonloppuna 11.–13.1.

Matkailuajoneuvoala esittelee tuotteitaan ja palveluitaan tuttuun tapaan tammikuussa sekä Turussa että Helsingissä. Karavaaninäyttelyiden sarjan avaus tapahtuu nyt perjantaina 11.1. Turun Messukeskuksessa, ja Helsingin Messukeskuksessa järjestettävät Caravan-messut ovat ohjelmassa 18.–20.1.

Vuodesta 1990 alkaen Turun Messukeskuksessa vuosittain järjestetty matkailuajoneuvoalan näyttely on jo pitkään kulkenut nimellä Caravan Show. Karavaanaritapahtuman järjestävät yhteistyössä SF-Caravan ry. ja Turun Messukeskus Oy.

Messujen erikoisuutena on jo pitkään ollut suosittu Caravan-treffitapahtuma, joka sijoittuu Turun Messukeskuksen piha-alueelle. SF-Caravan Turku ry:n junailemaan tapahtumaan odotetaan jälleen satoja vaunu- ja autokuntia viikonlopuksi.

Uutuuksia maailmalta ja Suomesta

Hymer on kehittänyt yhdessä asiakkaiden kanssa pariskunnille suunnattua BDL 534 DuoMobil -mallia nyt parin vuoden ajan. Hieman alle 7-metrisessä integroidussa mallissa on edessä pitkittäiset erillisvuoteet, keskellä erillinen wc ja suihku ja takana matkailuvaunuista tuttu U-mallinen sohvaryhmä.

Caravan Show’ssa riittää nähtävää, sillä Turun Messukeskuksen hallit ovat käytännössä loppuunmyydyt. Turussa nähdään myös matkailuajoneuvojen Suomen-ensiesittelyjä.

Näihin lukeutuvat muun muassa uuden etuvetoisen Mercedes-Benz Sprinterin pohjalle rakennettavan Hymerin BMC-mallisto kaksi uutta pohjaratkaisua, pariskunnille suunniteltu Hymerin B-DL-sarjan Fiat Ducato -alustainen DuoMobil-malli, uuden Sprinterin takavetoinen Hymer Grand Canyon S -retkeilyauto, alas laskettavalla vuoteella varustettu Hobbyn matkailuvaunu, jopa seitsemälle varustettava Dethleffsin c´joy-matkailuvaunu ja virolaisen Respon alle 750-kiloinen kevytmatkailuvaunu.

Respon Mini-Caravanin lähtöhinta on noin 3 500 euroa, mutta messuilla ollut paremmin varusteltu malli maksaa noin 6 000 euroa. 4,14-metrisen minivaunun leveys on 179 senttiä.

Mielenkiintoinen uutuus on kotimaista innovaatiota oleva WelhoLift, joka mahdollistaa karavaanimatkailun myös silloin, kun ajoneuvoon ei pysty nousemaan omin voimin. Ajoneuvokohtaisesti räätälöitävissä oleva WelhoLift mahdollistaa liikuntarajoitteisen henkilön nostaminen matkailuautoon/-autosta sekä hänen liikkumisensa ajoneuvon sisällä avustajan kanssa tai ilman.

Jaossa myös hyötytietoa

Noin 33 000 euroa maksava Hobbyn 7,5-metrinen 515 UHL on ensimmäinen matkailuvaunumalli, missä on alas laskettava vuode. Vaunun takaosassa olevan vuoteen tuoma lisämassa on huomioitu vaunun alustan mitoituksessa.

Joka päivä kello 10 avautuvien Turun messujen ohjelmassa ”matkataan” muun muassa Ranskaan ja jopa maailman ympäri. Messuilta saa vinkit myös matkoille Baltiaan suuntaan sekä tietoa eri maiden ympäristövyöhykkeistä, tietulleista, vinjeteistä ja sakkokäytänteistä.

Ensimmäistä kertaa Caravan Show -messuilla puhutaan myös ilmastonmuutoksesta ja siitä, mitä karavaari voi konkreettisesti tehdä. Tietoa on jaossa myös turvallisuudesta, ajotaidosta ja siitä, miten onnettomuuspaikalla tulee toimia. Viihdettäkin on luvassa, kun lavalle kapuaa Yölintu.

Hyötypuolta edustavat Messukeskuksen tiloissa joka päivä järjestettävät C1- ja C1E-ajokorttikoulutukset – matkailuauton osto ei jää siis kiinni ajokortista.

Caravan Show on avoinna perjantaina ja lauantaina kello 10–18 ja sunnuntaina 13.1. kello 10–16.

Lisätietoa Caravan Show´sta löytyy täältä.