Uudenmaan valvontapisteillä matkailuautoja taukotupina – mutta käytön opastamista tarvitaan

Uudenmaan maakunnan maarajoille kiireellä pystytetyt valvontapisteet hakevat varmasti vielä muotoaan sekä rakenteidensa että ”palveluidensa” suhteen.

Pikainen tutustuminen kolmeen Hyvinkään ja Riihimäen välillä olevaan tarkastuspisteeseen toi ilmi parantamisen varaa moottoritien poikkeuksellisten liikennejärjestelyiden merkitsemisessä.

Toinen huomio oli se, että poliiseja ja sotilaita palvelevat bajamajat on sijoitettu pääsääntöisesti kohtalaisen kauas tarkastuspisteiltä ainakin silloin, kun pisteellä on ”raskas” miehitys. Pieni kävely pitkän ja puuduttavan valvonnan lomassa tekee tietysti terää, ja kaikilla valvontaa tekevillä henkilöillä on keltaiset heijastinliivit, joten esimerkiksi seututie 143:n ylittäminen on kohtalaisen turvallista jopa yöaikaan.

Kolmas huomio oli, että valtatie 3:n pohjoiseen menevässä valvontapisteessä oli myös puoli-integroitu matkailuauto, jota käytettiin ilmeisesti taukotupana. Alan toimijoiden kannattaisikin tarjota kalustoa tällaiseen yleishyödylliseen käyttöön, kuten ovat tehneen muutamat automaahantuojat.

Mutta autojen vastanottajille on syytä antaa käyttökoulutusta, sillä Kolmostien taukotupa kävi koko sen ajan, kun Caravan-lehti oli paikalla, vaikka aurinko paistoi ja lämpöä oli noin kymmenen astetta. Ulkoisten merkintöjen perusteella kyseessä oli vuokra-auto.

Keskustelu

  1. Saattoi olla asunto-osan akku tyhjä, eipä taida olla sähköjä tuolla tienposkessa.Jos ei ole agregaattia akun lataamiseksi niin eipä siinä ole muuta vaihtoehtoa kuin käyttää autoa että saa akkuun virtaa.

    Kommentoitu 0 kertaa

  2. No joo itse olisin huolissasi oikeasta murheesta, enkä jostain ronksuttavasta bajamajasta.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.