Brittilehti: Maailman kaunein liikenneasema sijaitsee Pihtiputaalla

Pihtipudas on erinomainen ”puolimatkan krouvi” pohjoiseen suuntaavalle Etelä-Suomen karavaanarille – tai päinvastoin.

Niemenharjun Matkailukeskus sijaitsee Pihtiputaalta heti Nelostien eli E75:n viereltä. Etelärannikolta kilometrejä kertyy nelisensataa, Rovaniemeltä hieman enemmän.

Matkakeskusta on vaikea olla huomaamatta. Brittiläinen Design Curial-lehti valitsi matkailukeskuksen päärakennuksen Maailman kauneimmaksi liikenneasemaksi 2017.

Kaksikerroksisen rakennuksen alakerrassa on polttoaine- ja tarvikemyynti sekä avaran kahvila-ravintola kabinetteineen. Valoisan salin yksi seinä on lähes kokonaan lasia.

Upouusi leirintäalue

Päärakennuksen ikkunoista aukeaa näkymää uudelle caravan-alueelle. Järven rannasta löytyy 44 sähköpaikkaa. Erikoisen näköisestä kokomustasta huoltorakennuksesta löytyy modernit huoltotilat. Miehille ja naisille on omat saunat sekä suihku- ja vessaosastot. Suihkuina on avoimemmat tilat väliseinillä ilman ovea sekä suljettavat suihkukopit, joissa on oma pukeutumistila. Viimeksimainittuja on mukava käyttää silloin, kun pistäytyy vain suihkussa saunomatta.

Keittiötiloja liesineen ja ruokapöytineen on kaksi. Rakennuksessa on myös pyykkihuone, lastenhoitohuone sekä kemssantyhjennys.

Sama viimeistely ja mustanpuhuva design jatkuu viidessä neljän hengen leirintämökissä. Varusteluun kuuluu TV, mikro, vedenkeitin, jääkaappi, keittolevyt sekä kylpyhuone wc:llä ja suihkulla. Liinavaatteet ja loppusiivous kuuluvat pakettiin. Viimeiseen asti suunnittelusta pienet yksityiskohdat. Esimerkiksi ulkoseinien mustat pistorasiat ovat maksaneet varmasti moninkertaisesti tavallisiin verrattuna.

Aina pääsee saunaan

Hiljaisimpaan aikaan ei leirintäalueen saunoja lämmitetä, mutta karavaanarien käytössä on liikenneaseman yläkerran hotellitilojen saunat. Sieltäkin löytyy miehille ja naisille omansa. Rakennuksen yläkerrassa on myös rahtarien oleskelutila telkkareineen ja keittiöineen.

Lisää majoitustilaa löytyy pihan hirsirakennuksesta, Guesthousesta. Petipaikkoja on yhteensä yli neljäkymmentä yhden ja kahden hengen huoneissa. Kaksi väliovellista tuplahuonetta voidaan yhdistää perhehuoneeksi.

Valmiiseen pöytään

Karavaanarikin voi joskus laiskotella ja käydä ravintolassa illalla taikka aamiaisella, jonka hinta seisovassa pöydässä on seitsemän euroa. Siitä on sitten hyvä polkaista täydellä vatsalla maantielle.

Niemenharjun matkailukeskuksesta voi lunastaa läheiselle Niemenharjun lavalle tanssi- ja majoituspakettia toukokuusta lähtien.