Helle ei hiivuttanut matkailuajoneuvojen myyntiä

Heinäkuussa ensirekisteröitiin yhteensä 223 matkailuajoneuvoa, joka on vain yhden viime vuoden ajankohtaa vähemmän. Tammi-heinäkuun kokonaismyyntimäärä on 1 448 kappaletta, joka on 105 (7,8 prosenttia) edellisvuotta enemmän.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin kesäkuussa 128, joka oli neljä enemmän kuin viime vuonna. Tammi-heinäkuussa on matkailuautoja myytiin 92 kappaletta enemmän (11 prosenttia) kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Slovenialainen Adria on edelleen eniten myyty matkailuautomerkki. Saksalainen Sunlight on toiseksi eniten myyty ja saksalainen Hobby on kolmanneksi eniten myyty merkki.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista on tammi-heinäkuun ajalla noin 29 prosenttia. Saksalainen Weinsberg on eniten myyty retkeilyautomerkki.

Matkailuvaunumyynti edellä viime vuotta

Matkailuvaunuja merkittiin kesäkuussa rekisteriin 95, joka on viisi vähemmän kuin kesäkuussa 2017. Tästä huolimatta vuoden kokonaismyynti (513) on 2,6 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toisena on slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Toimiala valmistautuu syyskuussa (20.-23.9.) pidettäviin Caravan-messuihin, joka on vuoden tärkein myyntitapahtuma. Messut ovat ensi kertaa nelipäiväiset.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry