Matkailuautojen myynti sujui pakkasesta huolimatta

Matkailuajoneuvojen ensirekisteröintien määrä lisääntyi helmikuussa vuodentakaisesta noin neljänneksellä.

Matkailuajoneuvokauppa ei hyytynyt helmikuun pakkasissa. Ensirekisteröinnit olivat lähes 26 prosenttia suuremmat viime vuoden vastaavaa ajankohtaan verrattuna. Uusia ajoneuvoja rekisteröitiin yhteensä 117, joka on 17 enemmän kuin helmikuussa 2017.

Tehdasvalmisteisia matkailuautoja ensirekisteröitiin helmikuussa 101, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen peräti 39 kappaletta. Kasvuprosentti oli 63 prosenttia. Slovenialainen Adria on edelleen eniten myyty matkailuauto. Toiseksi nousi saksalainen Hobby, ja kolmantena on saksalainen Bürstner.

Tehdasvalmisteisten retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä tehdasvalmisteisista matkailuautoista oli helmikuussa yli 33 prosenttia.

Vaunumyynti hidastui

Matkailuvaunuja merkittiin helmikuussa rekisteriin vain 16, joka on 22 vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Markkinajohtaja on saksalainen Hobby. Toiseksi nousi ruotsalainen Kabe ja kolmanneksi saksalainen Fendt.

Tammikuun messujen jälkeen kauppiaiden keskuudessa tehdyn kyselyn perusteella toimialalla on kevään myynnistä positiiviset odotukset. Ostajat ovat nyt liikkeellä, ja kauppoja tehdään.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry