Caravan-lehti somessa

Ruotsiin tulossa raju veronkorotus uusille matkailuautoille – Kabe vähentää tuotannosta työntekijöitään

Matkailuautojen myynnin odotetaan nyt laskevan Ruotsissa. (Kuva: Kabe)

Talous

Ruotsiin tulossa raju veronkorotus uusille matkailuautoille – Kabe vähentää tuotannosta työntekijöitään

Uusien matkailuautojen verotus on tuplaantumassa – sen seurauksia näkyy jo nyt.

Matkailuautoja ja -vaunuja valmistava Kabe aikoo vähentää 25 työntekijäänsä Ruotsissa. Matkailuautojen markkina on ollut Ruotsissa valmiiksi sekaisin, ja nyt yhdeksi lisäsyyksi sopeuttamistarpeeseen yritys ilmoittaa sen, että Ruotsissa muutetaan matkailuautojen verotusperusteita, mikä johtaa korotuksiin. Verotus perustuu yleisimmin pakokaasupäästöjen ja polttoaineenkulutuksen WLTP-mittaukseen (Wordwide harmonised Light vehicles Test Procedure).

Veronkorotukset tulevat koskemaan uusia matkailuautoja viimeistään ensi vuodenvaihteesta alkaen. Sen odotetaan vähentävän merkittävästi uusien matkailuautojen myyntiä Ruotsissa.

Kaben toimitusjohtaja Alf Ekström arvioi Jönköpings Posten -lehden haastattelussa, että ensirekisteröitävien matkailuautojen vero saattaisi nousta 14 000 kruunusta (1 300 eurosta) 28 000 kruunuun (2 600 euroon) per vuosi, eli kaksinkertaistua.

Kabella on noin 600 työntekijää. Vähennystarve koskee vain tuotannon työntekijöitä. Kabe kertoi myös jo tammikuussa 24 tuotantotyöntekijän vähentämisestä.

1 kommentti

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Talous

Y l ö s