Caravan 2017 -messut ovat ovella – huomioi eri teemat eri päivinä

Ensi viikolla järjestettävän, Suomen suurimman caravan-tapahtuman messuohjelma vaihtelee päivästä riippuen.

Lahdessa ensi viikonloppuna järjestettävä Caravan 2017 -tapahtuma on Suomen suurin alallaan. Messuohjelmassa eri päivät on teemoitettu eri kohderyhmille, mikä kannattaakin huomioida, mikäli paikalle ehtii vain yhtenä päivänä.

– Teemat näkyvät paljolti Liikkuvaa vapautta -ohjelmalavan ohjelmassa sekä tietysti messuosastoilla, jossa kohderyhmätarroilla on merkitty erilaisille käyttäjäryhmille sopivia ajoneuvoja, kertoo Lahden messujen viestintä- ja markkinointipäällikkö Minna Helminen.

Perjantaina pääpaino on kahdestaan matkaamisessa ja sunnuntaina perhematkailussa.

– Sunnuntain perhepäivänä kohdennetun ohjelman lisäksi on yllätysohjelmaa lapsille ja messuravintoloissa tarjolla pikku reissaajille sopivia herkkuja. B-hallissa on lasten leikkipaikka, jossa toimii valvottu lapsiparkki lauantaina ja sunnuntaina, Helminen kertoo.

Monipuolisuus yleisteemana

Tapahtumassa pääosaan nousevat matkailuajoneuvojen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Harrasteen monimuotoisuutta tuodaan tapahtumassa esille erilaisten käyttäjien omien matkatarinoiden muodossa. Matkailuajoneuvon hyödyt on alettu ymmärtää yhä paremmin esimerkiksi erilaisten urheiluharrastajien keskuudessa.

Caravan-messujen ohjelmalavalle saapuu oman tarinansa kertomaan kokenut elämyskuntoilija Juha Nurmela, joka testasi matkailuvaunua liikkuvana kotinaan ensimmäistä kertaa seikkaillessaan Suomi100-juoksussa halki Suomen Nuorgamista Helsinkiin.

Keski-Euroopassa reissaavat kolmekymppiset Mikko ja Susanna ovat esimerkkejä toisenlaisesta matkailuajoneuvon hyödyntämisestä. Matkapatonki-blogia kirjoittavan pariskunnan matkatarinoita ja -vinkkejä kuullaan Caravan-messuilla lauantaina.

Roope Salminen toimii tapahtuman yleisjuontajana lauantaina ja sunnuntaina.

Lahden Messujen ja Matkailuajoneuvotuojat ry:n yhteistyönä järjestämä Caravan 2017 esittelee matkailuajoneuvojen tulevan kauden uutuusmallistot sekä alan varusteet, tarvikkeet ja palvelut. Tapahtuman yhteydessä järjestettävä karavaanarien perinteinen yhteistapaaminen tuo messuviikonlopun aikana Lahden seudulle yli 2 500 matkailuauto- ja vaunukuntaa ympäri Suomea.

Caravan 2017 -tapahtuma järjestetään Lahden Messukeskuksessa 15.-17. syyskuuta.