KymiRingin motocrossin MM-osakilpailun ajaksi tuleva leirintäalue sijoittuu lähes kisaradan viereen

Maailman kovimmat motocrosskuskit kilpailevat MM-sarjan pisteistä KymiRingillä Iitissä 13.–14. elokuuta 2022.

Kisaviikonloppuna ajetaan MXGP Finland -tapahtumaa varten KymiRingille rakennetulla motocrossradalla MXGP-kuninkuusluokan lisäksi MX2-, EMX250- ja EMX125 sekä EMX Open -luokkien kilpailut.

Tapahtuman odotetaan vetävän erittäin runsaasti väkeä. Vaikka venäläiset jäävät yleisöstä pitkälti pois, motocrossilla riittää innokkaita faneja esimerkiksi lähialueilla Ruotsissa, Norjassa ja Baltian maissa. Myös Suomessa laji on ollut perinteisesti suosittu.

Majoituskapasiteetin riittävyys kisatapahtumien aikaan on puhuttanut seudulla jo pitkään. Sitä kuten kaikkea muutakin kisoihin liittyvää on jouduttu miettimään jo useita vuosia. Se, että tapahtuma on jouduttu koronapandemian vuoksi perumaan jo kahdesti, ei tarkoita kaikilta osin hukkaan mennyttä työtä. Se on ollut pohjatyötä, jota nyt päästään hyödyntämään. Suunnitelmia on voitu parantaa vuosi vuodelta.

MXGP Finland -tapahtumaan on odotettavissa paljon matkailuajoneuvojen ja telttojen kanssa liikkuvia. Kisojen ajaksi tapahtuma-alueelle nousee heille leirintäalue, josta kisapaikalle on matkaa vain noin 300 metriä. Leirintämajoituksen hoitavat yhteistyössä SF-Caravan Lahden Seutu ry ja SF-Caravan Kaakkois-Häme ry.

Tulevalta caravan-majoitusalueelta näkyy koko KymiRingin alue, jossa viimeistelytyöt ovat käynnissä. Kuva: Juha Hartman

Kaikenlaisia leirintäpaikkoja on tarjolla seudulla paljon muitakin, ja moneen makuun. Mutta tapahtuman ytimessä tapahtuva leiriytyminen on toki erilainen kokemus, ja ensimmäisten joukossa leirintäalueen radan puoleiselle reunalle tulleille saattaa tarjoutua mahdollisuus seurata halutessaan välillä kisoja jopa omasta matkailuautosta tai -vaunusta.

Tarkempaa tietoa paikan varaamisesta tapahtuman omalle leirintäalueelle löytyy tästä linkistä.

Juttua päivitetty 25.5.2022 klo 7:49 linkillä leirintäaluetta koskeviin tarkempiin tietoihin.