Saksan suurmessujen erikoisuutuus: Vetoauton taakkaa keventävä matkailuvaunu

Dethleffsin eCoco-konseptimalli antaa viitteitä huomispäivän matkailuvaunuista, jotka tottelevat myös heppoista vetoautoa.

Kun karavaanarit vasta päättelevät kesän 2018 matkailukauttaan, seuraavan mallivuoden uutuuksia ja erikoisuuksia esitellään jo 9-päiväisillä suurmessuilla Saksan Düsseldorfissa.

Mediahuomio on keskittynyt alkupäivinä jälleen alan uusimpiin innovaatioihin ja mallivuoden 2019 uutuuksiin.

Saksan messuilla on riittänyt kosolti kävijöitä jo ensimmäisinä päivinä. (Kuva: Messe Düsseldorf)

Tulevaisuuden suunnannäyttäjänä messuilla esittäytyy tutusti Erwin Hymer -konserniin kuuluva Dethleffs. Sen esittelemää konseptimallia kevyestä eCoco-perävaunusta voi pitää erityisen mielenkiintoisena siksi, että vaunu keventää vetoauton taakkaa omalla sähkömoottorillaan.

Akku latautuu hybridien tapaan muun muassa jarruttaessa. Tämäntyyppiset ratkaisut saattavat mahdollistaa tulevaisuudessa yhä kevyempien henkilöautojen toimimisen vetoautoina.

Runsaasti kävijöitä

Düsseldorfin jättimessut ovat keränneet ennätyssuosion heti kättelyssä. Jos suurelle yleisölle avoimien lauantain ja sunnuntain lisäksi laskuihin otetaan myös perjantai tapahtuman eksklusiivisena avauspäivänä, kävijöitä on ollut kaikkiaan yli 75 000.

Messuilla esiteltyjä matkailuajoneuvo- ja varusteuutuuksia esitellään laajemmin syyskuussa ilmestyvässä Caravan-lehdessä.

Malliuutuuksia näkee myös Suomessa 20.-23. syyskuuta järjestettävillä Lahden Caravan-messuilla. Messut ovat nyt ensi kertaa nelipäiväiset, sillä ovet avataan jo torstaina.