Koeajossa: Kabe Royal 560 GLE KS B16 -matkailuvaunu

Kabe 560 on suomalaisten suosikkikokoluokkaa. Vaunun nimen lyhenteistä GLE tarkoittaa U-sohvaryhmää edessä ja vaunun keskelle sijoitettua vessaa. KS merkitsee täyttä 250 sentin leveyttä ja B16 poikittaista saarekevuodetta. Malliin saa myös pitkittäisen saarekevuoteen, erillisvuoteet tai reunaan sijoitetun parisängyn.

Sohvaryhmän vieressä olevan keittiön työtaso on hulppeat 115 senttiä leveä, ja lieden etuosassa on riittävästi työtilaa. Makuuhuoneen positiivinen erikoisuus on saarekevuode. Pesuhuoneessa on juuri riittävästi tilaa.

Aisapaino on vielä kahdellakin kaasupullolla oikein sopiva. Ympärivuotiseen joka kelin vaunuun mainiosti sopiva ATC-ajonvakautus on erinomainen turvallisuusvaruste ja täydentää hyvin kitkavetopäätä.

Kabessa laatu tuntuu niin yksityiskohdissa kuin kokonaisuudessakin, joskin myös hinnassa. Kaben kohdalla hinta ei tosin ilmeisestikään ole este, sillä Kabe on Suomen kolmanneksi ostetuin vaunumerkki.

Painokaan ei ole tässä luokassa ongelma, kun se syntyy laadukkaista ratkaisuista ja hyvästä varustelusta. Kaben tapauksessa kokonaisuus on tietoinen ja onnistunut valinta…

Kuuden hengen U-sohvaryhmä on juuri niin mukava istua kuin miltä se näyttääkin.

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 2/2020 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.