Ajaxin hälytin tuo turvaa karavaanarille

Euroopan suurin kiinteistöjen hälytinjärjestelmien valmistaja, ukrainalainen Ajax on kehitellyt matkailuajoneuvoihin soveltuvan hälytinjärjestelmän.

Ovia, ikkunoita ja ulkoa avattavia luukkuja valvotaan langattomilla magneettikoskettimilla ja sisätilojen liikettä liiketunnistimella joko kameralla tai ilman. Oven tai luukkujen avaaminen aiheuttaa hälytyksen käyttäjän puhelimeen ja käynnistää sireenin. 

Asukkaiden ollessa ajoneuvon sisällä liiketunnistin kytketään pois päältä, mutta ovet ja muut luukut pysyvät valvottuina. Kameralla varustettu liiketunnistin lähettää hälytystilanteessa käyttäjän puhelimeen kuvat hälytyksen aiheuttajasta.

Ajaxin palovaroitin on optinen ja reagoi ainoastaan näkyvään savuun. Lisäksi varoittimessa on lämpötila- ja nopean lämmönnousun hälytys. Järjestelmään voidaan asentaa myös ulkopuolinen narkoosihälytin. Ajaxin vesivuotoilmaisin tarkkailee herkillä antureilla mahdollisia vesivuotoja ja tekee tarvittaessa hälytyksen puhelimeen.

Jokaiseen matkailuautoon tai -vaunuun voi suunnitella joustavasti itse tai asiantuntijan avulla parhaan laiteyhdistelmän. Langattomuus helpottaa ja nopeuttaa asentamista, eikä rakenteita tarvitse purkaa asennusta varten. Järjestelmää hallitaan puhelinsovelluksella (Android, iOS), joka tunnistaa käyttäjän oman oletuskielivalinnan.

Laitteen keskusyksikköön tarvitaan puhelin- ja nettiyhteys. Ajax-sovelluksen asennus ja käyttö on maksutonta, mutta liittymä toki maksaa. Käyttäjä voi sopia hälytysvalvonnasta myös vartiointiliikkeen kanssa esimerkiksi talvisäilytyksen ajaksi.

Matkailuajoneuvoon sopivan laitekokoonpanon hinnat alkavat 236 eurosta, jota täydennetään erihintaisilla tunnistimilla. Maahantuoja on Oy One-Pro Ab, ja järjestelmää myy ja asentaa ainakin Hymer Center (Touring Camp Oy).