Garmin täydensi Drive-autonavigaattorien tuotesarjaa

Tammikuussa Garmin julkisti kaksi uutta navigaattoria karavaanareille. Nyt kesän kynnyksellä Garmin esittelee uuden Garmin Drive 53 -navigaattorin, joka on täysiverinen autonavigaattori matkoille vaikkakin ilman matkailuajoneuvospesifisiä ominaisuuksia.

Garmin Drive 53:ssa on 5 tuuman lasipintainen wvga-kosketusnäyttö (tarkkuus 800×480 px) ja esiladatut Euroopan kartat.

Älypuhelimen Drive-sovellukseen pariliitettynä laite tarjoaa varoituksia kuljettajalle ja ehdottaa vaihtoehtoisia reittejä, jos reitillä on tietöitä, onnettomuuksia tai muita liikennettä hankaloittavia olosuhteita. Laite myös näyttää muun muassa sääennusteet ja polttoainehinnat.

Garmin Drive 53 -autonavigaattorin ominaisuuksista on hyötyä matkojen suunnitte­lussa ja toteutuksessa. Laite näyttää tärkeät POI-pisteet aktiivisen reitin vieressä, jolloin on helppo tarkistaa edessä reitillä olevat ruoka- ja pysähdyspaikat ja huoltoasemat sekä etäisyys läheisiin kaupunkeihin ja muihin kohteisiin.

Laite osaa varoittaa kuljettajaa reitillä olevista erityistä tarkkuutta vaativista paikoista, kuten kouluista, nopeusrajoitusten muutoksista ja tiukoista mutkista.

Reititys ympäristövyöhykkeiden mukaan antaa opastusta ja varoittaa reitillä olevista, etenkin Manner-Euroopassa koko ajan yleistyvistä ympäristövyöhykkeistä.

Tripadvisor-suositukset helpottavat löytämään hyviä arvioita saaneita ravintoloita, hotelleja ja nähtävyyksiä.

Laitteen mitat ovat 126,35 x 84,51 x 17 mm. Sisäinen tallennustila on 16 gigatavua, ja lisäksi laitteessa on paikka microSD-muistikortille, jota ei tule myyntipakkauksen mukana.

Akunkestoksi Garmin ilmoittaa enintään yhden tunnin. Uutuusnavigaattori on yhteensopiva Garmin-peruutuskameroiden kanssa. Kartta- ja ohjelmistopäivitykset hoituvat ilman tietokonetta wifi-yhteyden avulla.

Garmin Drive 53 tulee myyntiin kesään mennessä suositushintaan 179 euroa.