Jyrsijä ei ole karavaanarin kaveri – Avara Mouse havaitsee kutsumattoman vieraan

Kun kelit kylmenevät, hiiret ja muut jyrsijät harmillisen usein pyrkivät ja myös pääsevät sisälle rakennuksiin, mutta toisinaan ne löytävät reittinsä myös ajoneuvoihin.

Esimerkiksi talvisäilytykseen omaan rauhaansa jätetty matkailuauto ja -vaunu voi houkuttaa näitä kutsumattomia vieraita. Hiiristä pääsee kyllä eroon, mutta ne ehtivät aiheuttaa monenlaista vahinkoa, ainakin jos niitä ei havaitse ajoissa.

Hiirien torjuntaan on keinonsa ja tuotteensa. Yksi uusimmista tuotevaihtoehdoista on Avara Mouse. Norjalaisella Avaralla on tuotteita ennestään muun muassa matkailuajoneuvojen murtautumisen, savun, kaasun ja kosteuden havaitsemiseen ja niistä hälyttämiseen.

Iik, hiiriä!

Jos Avara Mouse havaitsee hiirten vipeltävän matkailuajoneuvossa, se varoittaa karavaanaria tunkeutujista lähettämällä tekstiviestin matkapuhelimeen tai viestin sähköpostiin. Laite ei tee hiirelle mitään, mutta ajoneuvon omistaja tietää ryhtyä itse torjuntatoimiin, tai pyytää apuun jotain vähemmän hentomielistä.

Hiirien havaitsemiseen langaton ja paristokäyttöinen Avara Mouse käyttää passiivista infrapunailmaisinta. Lattiatasoon sijoitettava tunnistin havaitsee hiiret, jos ne kulkevat matkailuajoneuvon sisällä korkeintaan noin puolen metrin etäisyydellä ilmaisimesta.

Avara-järjestelmää voidaan päivittää useammilla hiirentunnistimilla. Avara Mouse voidaan sijoittaa myös esimerkiksi matkailuauton moottoritilaan, kunhan muistaa poistaa ilmaisimen ennen matkailuauton ottamista taas käyttöön.

Avara Mouse voidaan aktivoida ja ”passivoida” kännykästä tai tietokoneelta, ja tunnistin aktivoituu myös automaattisesti aktivoitaessa murtohälytin.

Tuotteen hyödyntäminen edellyttää kuukausimaksullista palvelun tilausta Avaralta sekä Avaran modeemia. Avara Mouse on yhteensopiva kaikkien Avara-hälytyspakettien kanssa, joihin kuuluu modeemi.

Avara Mouse maksaa noin 92 euroa. Laitteen mitat ovat 89 x 70 x 24 mm (KxLxS).

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *