Katso, kuinka automaattinen kaasupullonvaihtaja toimii

Karavaanareille tuttu Truma on tehyt lyhyen opetusvideon siitä, miten matkailuautoissa ja -vaunuissa yleinen automaattinen kaasupullonvaihtaja DuoControl CS toimii.

DuoControl CS on viralliselta nimeltään kaasunpaineen turvasäätölaite automaattisella vaihtajalla kahdessa kaasupullossa olevaa liityntää varten.

Jos käyttöpullon paine laskee alle 0,6 baarin, DuoControl CS suorittaa automaattisesti vaihtokytkennän ja kaasua alkaa tulla toisesta pullosta. Ikkunassa näkyvä merkkivalo muuttuu punaiseksi.

Erittäin kylmällä ilmalla sekä jos kaasua on otettu runsaasti pitemmän ajan kuluessa, voi kaasun paine laskea alle 0,6 baarin, vaikka pullossa on vielä kaasua jäljellä. Tästä syystä voi olla mahdollista, että kaasua tulee molemmista pulloista samanaikaisesti.

DuoControl CS antaa mahdollisuuden vaihtaa tyhjentynyt kaasupullo niin, että kaasulla käyvien laitteiden toimintaa ei tarvitse keskeyttää. Tuloistukoihin integroidut takaiskuventtiilit estävät kaasun ulosvirtauksen, jos liitettynä on väliaikaisesti vain yksi kaasupullo.

Truma on tehnyt opetusvideon monella kielellä, mutta suomi ei ole kielivalikoimassa. Videolla ei ole puhetta, ja kieli näkyy vain muutamina teksteinä. Vihreä teksti ”Operating cylinder” tarkoittaa käytössä olevaa kaasusäiliötä, punainen teksti ”Reserve cylinder” ns. varasäiliötä.