Kun karavaanareiden maailma kääntyi kesällä nurinpäin

Moni karavaanari saattoi hieraista heinäkuussa silmiään havaitessaan leirintäalueilla tavallisesta poikkeavaa toimintaa, nimittäin käsilläseisontaa.

Koronan vika tai ansiota tämäkin idea. Kaverukset Nita Lehto ja Marjaana Ruokolainen joutuivat maaliskuussa samaan koronakaranteeniin. Siellä he ryhtyivät ideoimaan yhteistä kiertuetta.

Aiemmin Nita Lehto on ollut opettamassa käsilläseisontaa eri puolilla Suomea ja Marjaana Ruokolainen maailmalla Disney On Ice -taitoluistelijana. Nyt kumpikin halusi perehtyä vielä paremmin kotimaanhan, joten he päättivät lähteä tutustumaan leirintäalueihin ja karavaanareihin. Samalla he halusivat tehdä tutuksi karavaanareiden kulttuuria ja parhaita paikkoja Suomessa omille some-seuraajilleen.

Kiertueellaan tarvittavan retkeilyauton reippaat naiset rakentelivat itse Volkswagen Transporter -pakettiautosta parissa viikossa.

Free To Roam -nimisen duon Treffit karavaanareiden kanssa -kiertue herätti suurta mielenkiintoa leirintäalueilla. Käsilläseisontaa harjoittelivat parin viikon kiertueen aikana kymmenet karavaanarit, painottuen luonnollisesti nuorempiin polviin.

– Saimme osallistujilta kiitosta ja meidät otettiin niin hyvin vastaan. Erityisen tyytyväisiä olemme siitä, että saimme karavaanareita pitkittämään omaa leiriytymisaikaa ja jäämään alueelle suunniteltua pitempään, kaksikko kertoo.

Kiertueen kesäisiin tunnelmiin voit vielä palata Caravan-lehden Instagramissa ja Youtube-videolla.