Ruissalosta pääsee ensi kesänä vesibussilla Turun keskustaan

Ruissalon leirintäalueelta avataan ensi kesäksi vesibussiyhteys Turun keskustaan. Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyi kokeilun järjestämisen keskiviikkona.

Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén pitää vesibussiliikennettä Ruissaloon erittäin kannatettavana. Hän sanoo, että vesiliikenne on ekologisempaa ja tunnelmaltaan hienompaa kuin maantieliikenne.

– Minun mielestäni kaikki vesitse liikkuminen on kannatettavaa. Ruissalon teillä on aika paljon autoliikennettä. Mitä enemmän liikenne siirtyy vesille, sitä ekologisempi ja parempi, Hellén kommentoi Turkulainen-lehdelle.

Hellén huomauttaa, että karavaanarit voivat jättää matkailuautonsa Ruissaloon ja matkustaa Turun keskustaan vesibussilla. Matkailijoiden lisäksi vesibussi palvelee myös paikallisia asukkaita.

Suunnitellut pysäkit ovat Martinsillalla, vierasvenesatamassa sekä Kansanpuistossa ja mahdollisesti Ruissalon telakalla. Matka-aika pysähdyksineen on noin puoli tuntia, jolloin yksi kierros toteutuu tunnissa.

Kokeilu toteutetaan 22. toukokuuta – 13. elokuuta 2017. Liikennettä on päivittäin kello 10–18. Lähtöjä on kahdeksan päivässä kummaltakin päätepysäkiltä. Kokeilu toteutetaan 75-paikkaisella vesibussilla, johon voi ottaa polkupyörän maksutta mukaan.

Kokeilun tulosten perusteella päätetään mahdollisesta vesibussiliikenteen jatkosta tulevina kesinä.