Tanhuvaara Camping kasvaa ja kehittyy – uusi huoltorakennus nostaa palvelutasoa

Savonlinnan seudun ainoa ympärivuotisesti palveleva camping-alue on etenkin liikunnan ystävien suosiossa.

Uusi huoltorakennus avattiin juhannuksena.

Tanhuvaara Sport Resort -matkailu- ja vapaa-ajankeskuksen yhteydessä sijaitseva Tanhuvaara Camping on kehittänyt palveluitaan vastaamaan vaativienkin asiakkaiden tarpeisiin. Savonlinnan keskustasta 15 kilometrin päässä sijaitsevalle camping-alueelle on rakennettu uusi täysin varusteltu huoltorakennus.

Juhannuksena avatussa huoltorakennuksessa on matkailijoita varten upouudet wc- ja suihkutilat, keittiö, pyykinpesu- ja kuivauskoneet sekä ulkoterassi ja kotakeittiö grillaamiseen. Ruokailutilassa on isot maisemaikkunat ja terassilta aukeaa myös järvimaisema.

– Halusimme panostaa asiakaskokemukseen, sujuvoittaa matkailijan askareita ja antaa mahdollisuuden kokea ympäröivä kaunis luonto myös huoltorakennuksesta käsin, kertoo Tanhuvaaran Urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen.

Avoinna ympäri vuoden

Tanhuvaara Camping sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä Sport Resortista, jossa asiakkaille on tarjolla monipuoliset liikunta- ja hyvinvointipalvelut. Asiakas voi liittää lomaansa esimerkiksi rentoutumisen urheilukylpylässä tai käynnin ryhmäliikuntatunneilla. Camping-asiakkaan käytössä ovat maksutta beach volley -kentät ja frisbeegolf-rata välineineen sekä alueen ulkoilureitit. Veneet, kanootit ja sup-laudat ovat vuokrattavissa edullisesti.

Tanhuvaara Camping on avoinna ympäri vuoden, myös talviaikaan.

– Luonto on valttimme, erityisesti kansainvälisille asiakkaille. Kesällä 2016 camping-alueella vierailleet edustivat noin 15 eri kansallisuutta, Kauppinen sanoo.

Lisää uudistuksia luvassa

Huoltorakennuksen ruokailutilassa voi halutessaan aterioidakin, mikäli matkailuajoneuvo käy liian ahtaaksi.

Leirintäaluetta kehitetään Tanhuvaarassa edelleen tänä kesänä ja tulevina vuosina. Alueen valaistus saadaan valmiiksi vuoden 2017 aikana. Alueen vieressä avataan syksyllä pituudeltaan 1,2 mittainen ensilumenlatu. Asiakkaalla on vain 50 metriä matkaa vaunulta ladulle. Valaistuja hiihtolatuja alueella on neljä kilometriä.

Alueen infran kehittämisen jälkeen suunnitelmissa on tähtiluokitusten hakeminen camping-alueelle.

– Tulevana syksynä teemme vielä kesän kokemusten perusteella mahdollisesti parannuksia vaunu- ja autopaikkojen sijoittelussa, Kauppinen sanoo.

– Tulevaisuudessa haluamme olla kaiken muun palvelun ohella myös liikunnallisten vapaa-ajanviettäjien caravan-keidas. Tässä suhteessa olemme edelläkävijä myös urheiluopistoverkostossa.

Keskustelu

  1. Antti Henttonen

    Karavaanarit kyselevät että onko rantasauna jo valmiina. Vai onko käytössä vain urheiluhallin saunat?

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.