Airstream eStream -matkailuvaunu liikkuu myös omin voimin ja toimii varavirtalähteenä kotipihassa

Thor Industries on esitellyt matkailuajoneuvojen sähköistämisen strategiaansa vaunupuolella uudella Airstream eStream -konseptimallilla. Thor Industries on maailman suurin matkailuajoneuvojen valmistaja, ja konsernissa on ennestään osaamista vaunujen sähköistämisratkaisuista.

Osaamista Thor Industries sai ostaessaan vuonna 2019 Erwin Hymer Groupin. Esimerkiksi viime kesänä vedettiin menestyksekkäästi Saksasta Dethleffsin tehtaalta Alppien yli näytösmielessä Dethleffsin E.Home-vaunu Audi e-tron -sähköauton perässä ilman välilatauksia.

Heinäkuussa 2021 Dethleffsin E.Home-prototyyppivaunu vedettiin Saksasta sähköauton perässä runsaassa 6 tunnissa 386 kilometrin matka Alppien yli Italian Gardajärvelle ilman sähköauton tai vaunun lataamista matkan aikana.

Vedettävän vaunun ”taakkaa” kompensoivista sähköavusteisista matkailuvaunuista haetaan ratkaisua siihen, että vaunujen vetäminen sujuisi myös sähköautoilta ilman toimintasäteen rajua tippumista.

Airstream eStream -”sähkövaunuun” kaavaillun akuston on tarkoitus mahdollistaa myös hyvän omavaraisuuden reissussa tarjoamalla tarvittavat sähköt kaikkiin vaunun hyöty- ja huvilaitteisiin.

Leiriydyttäessä Airstream eStream -vaunun omaa akustoa voidaan hyödyntää vaunun itsenäiseen siirtelyyn haluttuun paikkaan kauko-ohjaimen avulla, vähän nykyisten erillisten vaununsiirtimien tapaan. Se ominaisuus lienee mieluinen etenkin vaunun peruuttamiseen vielä tottumattomille aloitteleville karavaanareille.

Thorin visioissa kotipihalla seisovia eStreamin tapaisia vaunuja voidaan hyödyntää myös varavirtalähteenä sekä hieman sähkölaskun pienentämiseen – halvemman sähkönhinnan aikaan akusto ladataan täyteen ja sähköä otetaan vaunusta kalliimman sähkön aikana. Airstream eStreamin katolla on myös aurinkopaneelit.

Julkistamattomista spekseistäkin voi päätellä, että Airstream on eStreamin kanssa kuitenkin vielä varsin alkuvaiheessa.

Lähde ja kuvat: Thor Industries