Aussit ovat rakastaneet kestäviä Tvan-vaunuja jo lähes neljännesvuosisadan

Australialainen Track Trailer -yritys esitteli ensimmäisen maastossa kuin kotonaan olevan Tvan-vaununsa jo tälle vuosituhannelle tultaessa. Sen jälkeen Tvan on kokenut monta sukupolvea, mutta mallit ovat lähtökohdaltaan pysyneet alkuperäiselle muodolle ja idealle uskollisina – vaunun pitää olla konstailematon ja erittäin kestävä.

Tvan-off-road-vaunujen arvostuksesta Australiassa kertoo muun muassa se, että ne ovat kerännyt vuosien varrella komean kokoelman palkintoja. Tvanin ”nykykuntoa” valottaa helmikuussa julkistettu Tvan Lightning -lippulaivamalli.

Lightning ponnistaa pitkälti runsaat viisi vuotta sitten esitellyn MK5-mallin pohjalta, mutta maailma on MK5:n debyytin jälkeen jo ehtinyt muuttua. Niinpä Tvan Lightningista on haluttu aiempaa ympäristöystävällisempi ja omavaraisempi.

Ulkoisesti uusi Lightning-malli ei paljoa eroa kuvassa olevasta vanhemmasta MK5-mallista.

Tvan Lightningin katolla on 200 watin aurinkopaneelit. Lisäksi takaseinällä on joko kiinteämmin asennettavat tai helposti siirreltävissä olevat 160 watin aurinkopaneelit.

500 Ah:n litiumakuilla varustettu Lightning tarjoaa kolminkertaisen akkukapasiteetin aiempiin malleihin verrattuna. Invertteri on 2000-wattinen.

Lightning on Track Trailerin ensimmäinen malli, jossa kaasujärjestelmää ei ole enää lainkaan, mutta sen verran fossiiliset polttoaineet ovat vielä mukana kuvioissa, että käytettävissä on diesellämmitin asuintilan ja pesu/suihkuveden lämmitykseen.

Vaunun vakiovarusteluun kuuluu muun muassa induktioliesi ja 108 litran vesisäiliö.

Surkeassa säässä vaunun sisälle pääsee kömpimään auton pysähtymisen jälkeen noin puolessa minuutissa, mutta perusteellisempi leiriytyminen lisää oleskelutilaa tuovien telttojen avaamisineen vie sentään useampia minuutteja.

Tvan Lightning tarjoaa yöpymistilaa kahdelle hengelle, mutta lisää majoitustilaa järjestyy tarvittaessa erilaisilla telttaratkaisuilla.

Kuvat: Track Trailer

Keskustelu

 1. No onhan nyt säälittävä kapistus 🤣🤦‍♂️ Toki jos yksin johonkin metsän syrjään susien syötäväksi haluaa🤣👏

  Kommentoitu 0 kertaa

  1. Unto Lehtonen

   Montakohan karavaanaria sudet on syöneet? Mikä ihanuus kokoontua vaunuterffeille potkimaan renkaita ja vertailemaan viinavarastoja ja vältellä metsiä ja susia, jotka ei millään hinnalla pistäisi kuonoansa tuohon luontourbaaniuteen.

   Kommentoitu 0 kertaa

 2. Amir Näveri

  Tällaiset ovat kyllä todella hirveitä. Mielummin laittaa teltan kun virittelee tällaisen hökötyksen joka yö.

  Kommentoitu 0 kertaa

 3. Pekka Holoppa

  Ihana !!

  Kommentoitu 0 kertaa

 4. Pekka Rintaniemi

  Kuinka saatavissa meillä ja millä hinnalla.

  Kommentoitu 0 kertaa

 5. Kari Kuutti

  Huippupeli

  Kommentoitu 0 kertaa

 6. Tony Pekkala

  Näissä tuo keskeinen idea on juuri todellinen off road käyttö ja eivät siten verrattavissa mihinkään muuhun.

  Kommentoitu 0 kertaa

 7. Tarmo Virtala

  Vähän kehittyneempi telttaperävaunu

  Kommentoitu 0 kertaa

 8. Juha Savolainen

  Näppärä idea ilmeisesti kevyt ja tilava. Kommentoinnissa ihmetyttää lyttääjät ehti taas ekana

  Kommentoitu 0 kertaa

 9. No onhan tuo nätti ko sika pienenä mutta se mikä toimii/kelpaa Aussille ei välttämättä sovi Suomalaiselle. Olin lähes tilaamassa Bolwellin Edge asuntovaunua mutta ko siinä ei ollu lämmitystä niin eihän sillä ois tehnynnä mittää mutta upein vaunu kumminkin mihin oon törmänny.

  Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.