Best-Caravan avaa liikkeen Ruotsin Haaparantaan

Suomen suurin karavaanialan toimija Best-Caravan on aloittanut kansainvälistymisen laajentamalla liiketoimintaansa Ruotsiin. Best-Caravanin ensimmäinen Suomen ulkopuolinen liike avataan ensi vuoden alkupuoliskolla Haaparantaan.

Best-Caravan Oy:n toimitusjohtaja Lasse Sorvari kertoi Caravan-lehdelle syksyllä 2021, että yritys on tähtäämässä Ruotsin markkinoille. ”Olemme aina pyrkineet toimimaan siinä ympäristössä, missä milloinkin on pitänyt toimia. Jos laajennamme Ruotsiin, se tehdään ostamalla sieltä joku toimiva yritys, joka opettaa meille paikallisen myyntitavan. Emme mene Ruotsiin henkseleitä paukuttamaan, sillä siellä on erilainen myyntikulttuuri kuin Suomessa”, kertoi Sorvari.

Suomessa seitsemällä paikkakunnalla toimiva Best-Caravan on nyt ottanut ensimmäisen askeleen kansainvälistymisessä ja avaa vuoden 2023 alkupuoliskolla liikkeen Haaparannassa samoihin tiloihin Bilmax Sverige Ab:n kanssa. Bilmaxin päätoimialana on henkilöautokaupan lisäksi vapaa-aikaan liittyvien ajoneuvojen myynti.

Uusi Best-Caravanin myymälä palvelee ruotsalaisten asiakkaiden lisäksi myös suomalaisia asiakkaita Norrbottenin ja Meri-Lapin talousalueilla. Best-Caravanin palvelukonseptiin tulee Ruotsin puolella ajoneuvojen kattavan valikoiman lisäksi tarvikemyyntiä sekä matkaparkkipalvelut. Haaparannan liikkeessä Best-Caravanin kanta-asiakkaat voivat käydä tutustumassa ajoneuvotarjontaan ympäri vuorokauden lämpöisissä sisätiloissa. Uudessa liikkeessä palvellaan asiakkaita ruotsiksi ja suomeksi.

– Liiketoimintojen avaaminen Ruotsin puolelle on ollut jo pidempään harkinnassamme. Olemme analysoineet Ruotsin markkinaa kuin myös pohjoisen talousaluetta. Kauppapaikkana Haaparanta on mitä parhain, ja talousalueella onkin lähes puoli miljoonaa asiakasta. Lisäksi yhteistyö Bilmaxin kanssa tuo loistavat synergiaedut asiakkaidemme mahdollisimman hyvään palvelemiseen, kertoo Best-Caravanin toimitusjohtaja Lasse Sorvari.

– Löysimme Best-Caravanille loistavat uudet työntekijät Ruotsista, ja heidän perehdyttämiskoulutuksensa on alkanut. Ensimmäiset yhteistyösopimukset paikallisten toimijoiden kanssa on jo tehty, ja uusien matkailuajoneuvomerkkien edustuksestakin on sovittu. Eli asiat ovat lähteneet rullaamaan hyvää vauhtia ja mielet ovat positiivisina, toteaa Lasse Sorvari.

Best-Caravanin toimitusjohtaja Lasse Sorvari (oik.) ja Bilmaxin toimitusjohtaja Antti Herajärvi.