Dethleffs tarttui Ford Transitin rattiin Just Go -matkailuautollaan

Ford on tunnetusti jo pidempään pystynyt hieman Fiatia varmemmin ja ilmeisesti myös edullisemmin toimittamaan alustojaan matkailuajoneuvoteollisuuden tarpeisiin. Usein hyötyjänä on ollut Ford Transit ja Fiat Ducaton kustannuksella.

Dethleffs esitteli Ducato-pohjaisen Just 90 -juhlamallinsa runsaat 1,5 vuotta sitten. Sen rinnalle ja siihen hyvin pitkälti pohjautuen Dethleffs päätti nyt tehdä Transitin alustalle rakennetun puoli-integroidun Just Go -nimisen matkailuauton.

Just Go -autoja on kahtena eri pituutena, joista lyhyempi on senttiä vaille seitsemän metriä, toisella vaihtoehdolla pituutta on 37 senttimetriä enemmän.

Kaikkiin järjestyy nukkumispaikat jopa viidelle, mutta omimmillaan Just Go on 2–4 reissaajalle. Varsinaisten sänkyjen lisäksi makuupaikkoja saadaan tehtyä tuttuun tapaan istuinryhmästä. Kaikkiin malleihin on saatavissa lisäksi katosta alaslaskettava 2 x 1,4 metrin kokoinen hubbet-vuode.

Pohjaratkaisuja on valittavissa kolmesta vaihtoehdosta. 6,99 metriä pitkässä T 6815 EB:ssä on takana yksittäissängyt. 7,36 metriä pitkä T 7055 on saatavissa sekä erillisvuoteilla (EB) että 1,9 x 1,5 metrin kokoisella parivuoteella (DBL).

Dethleffs Just Go T 7055 DBL:ssä on kampi, jolla käsivoimin veivaamalla voidaan muuttaa parivuoteen korkeutta. Siten voidaan haluttaessa joko helpottaa sänkyyn nousemista tai vaihtoehtoisesti lisätä vähän tallin sisäkorkeutta.

Vakiona Just Go -autoissa on 2,0-litrainen 130 hevosvoiman (96kW) dieselmoottori. Saatavissa on myös tehokkaampi moottori (118 kW/160 hv) sekä automaattivaihteisto manuaalivaihteiston tilalle. Vakiona tulee myös kattava valikoima mukavuus- ja turvallisuusvarustelua.

7,36 metriä pitkien autojen pohjaratkaisuihin on sijoitettu keskelle tilava kylpyhuone, jossa on erillinen suihku ja wc. Lyhyemmässä Just Go -mallissa ne ovat samaa tilaa. Keittiön varusteluun kuuluu muun muassa 142 litran jääkaappi. Tuorevesisäiliö on 115-litrainen.

Kuvat: Dethleffs