Hymer, Adria, Alphavan ja Niesmann+Bischoff pokkasivat muotoilustaan palkinnot

Hymer menestyi hyvin saksalaisessa German Design Award 2023 -muotoilukilpailussa. Palkituiksi tuotteen erinomaisesta muotoilusta tulivat sekä Hymer Venture S -matkailuauto että Eriba Touring -matkailuvaunu.

Tuomariston maalailevan lausunnon mukaan Hymer Venture S tarjoaa modernia off-road-estetiikkaa ilmentäen rajattoman vapauden ja seikkailun elämänasennetta nykyaikaisella mukavuudella ja tekniikalla ilman kompromisseja. Tuomaristo palkitsi myös Venture S:n lanseerauskampanjan.

Eriba Touring -vaunuja on ollut markkinoilla jo 65 vuotta, ja vaunu on pysynyt hyvin kiinni ajassa.  Myös Eriba Touringin tuorein uudistuminen oli tuomariston mieleen, palkinnon arvoisesti. Tuomaristo summasi Eriba Touringin vakuuttavan niin sisältä kuin ulkoa monilla kauniilla ja hyödyllisillä yksityiskohdilla pysyen uskollisena muotoilukielelleen.

German Design Award -palkinnon pokkasi myös slovenialaisen Adrian uusi lippulaivamalli, integroitu SuperSonic-matkailuauto. Tuomariston perustelujen mukaan SuperSonicissa yhdistyy harkittu, ajaton ja ylellinen muotoilu suorituskykyyn ja innovaatioihin, mikä lupaa ainutlaatuisen ajo- ja elämyskokemuksen.

Myös mallivuoden 2023 Niesmann+Bischoff Flair -matkailuauton saama muodonmuutos miellytti kilpailun tuomaristoa. Tuomariston mielestä Niesmann+Bischoffin uusi Flair ei jätä mitään toivomisen varaa asumismukavuuden ja muotoilun suhteen ja on siten lähempänä ajatusta pyörien päällä olevasta talosta kuin koskaan ennen.

Saksalainen Alphavan palkittiin Mercedes-Benz Sprinterin kookkaimmalle alustalle rakennetusta nelivetoisesta Alphavan 4×4 -retkeilyautostaan. Tuomariston mieleen muotoilukielen lisäksi olivat muun muassa auton kokoon nähden kohtuullinen paino, yksityiskohdat ja moderni älykotikonsepti.