Mink Campersilta tyylikäs uutuusmalli – Mink-E-retkeilyvaunu painaa vain 510 kiloa

Islantilainen Mink Campers toi ensimmäisen pisaramallisen matkailuvaununsa myyntiin vuonna 2017. Malleja ei ole ollut monta, ja erot niiden välillä ovat olleet varsin pieniä. Pitkälti samalla otteella jatketaan myös uudella Mink-E-mallilla.

Mink-E:n isoin ero aiempiin malleihin on se, että ympäristöystävällisen matkailun tarinaa halutaan painottaa luopumalla fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Ja vaunussa on hyödynnetty runsaasti kierrätettyjä materiaaleja. Vakiona vaunussa ei ole kaasu- tai diesellämmitystä. Webaston diesellämmittimen saa yhä valittua optiona, jos vaunua haluaa käyttää myös kylmissä keleissä.

Mink-E tukeutuu siis sähköön, jota saadaan omavaraisesti myös aurinkopaneeleista. Katon pinta-ala on sen verran pieni, että mitään järeää aurinkovoimalaa sinne ei kuitenkaan mahdu.

Uutuus painaa noin 510 kiloa, kymmenisen kiloa vähemmän kuin Mink 2.0 -malli. Aerodynaamisesti muotoiltu kevyt ja pieni vaunu kulkee helposti myös sähköautojen ja pienten autojen perässä.

Komea panoraamakatto ja suuret pyöreät ikkunat kyljessä jatkavat hyväksi havaittua linjaa. Sisälle ei paljoa mahdu, tärkeimpänä on queen-size-kokoa oleva patja, jossa nukkuu mukavasti kaksi aikuista. Lisävuode järjestyy tarvittaessa yhdelle lapselle.

Mink Campersin vaunuihin ei todellakaan astuta selkä suorana.

Pienelle vaunulle mukavasti säilytys- ja työtilaa tarjoavassa takaosan ulkoilmakeittiössä on muun muassa induktioliesi ja 35 litran jääkaappi työtason alla. Keittiötila on varustettu 12 ja 220 voltin pistorasioilla.

Mink-E-malli saanee samantapaisen ”peräluukkukeittiön” kuin on kuvan 2.0-mallissa.

Latviassa valmistettavan vaunun seinät on tehty 30 mm paksusta ABS-muovista, ja vaunussa on 19 mm:n eristys. Mink-E hyödyntää Al-Kon alustaa.

Mink-E-mallin virallinen maailmanensiesittely on Britanniassa Birminghamin Motorhome & Caravan Show -messuilla 17.–22.10.2023. Tekniset ja muut tiedot uutuudesta tarkentuvat ainakin osittain viimeistään silloin.

Suomessa viime vuonna ensirekisteröitiin yksi Mink Campersin vaunu, tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä ensirekisteröintejä on ollut kaksi.

Kuvat: Mink Campers

Keskustelu

 1. Mikko Häggman

  Tämä on kiinnostava,,ostan kun tulee Suomeen.

  Kommentoitu 0 kertaa

  Vastaa

 2. Mika Sinkkonen

  Pesukone😂

  Kommentoitu 0 kertaa

  Vastaa

 3. Mitä etuja tämmöisellä koirankopilla on esimerkiksi Poksiin verrattuna?

  Joo, ulkonäkö on erilainen, mutta käytännöllisyys aivan toista.

  Välillä huvittaa se, että jo toimivia konsepteja yritetään väin väkisin rakennella uusiksi. Jos haluaa vetää peränssänsä matalaa pulkkaa, joka ei sovellu oikein mihinkään, niin mikä minä olen sitä kieltämään 😅

  Kommentoitu 0 kertaa

  Vastaa

 4. Terje Brehenzen

  Kanikoppeja on monenlaisia! Mutta pitäähän niitä ollakin. Olemme ihmisinäkin erilaisia 😉

  Kommentoitu 0 kertaa

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *