Miseva myy nyt myös Vantaalla

Käytettyjen matkailuajoneuvojen myyntiin keskittyvän Miseva Oy:n kolmas toimipiste on Vantaan Petikossa aivan Kehä 3:n vieressä.

Miko Vatanen aloitti käytettyjen matkailuajoneuvojen myynnin Hämeenlinnan kupeessa Janakkalan Turengissa vuonna 2010, ja Painotie 2 on vieläkin Misevan päätoimipisteen osoite.

2011–14 Miseva myi myös uusia Dethleffs- ja Sunlight-matkailuajoneuvoja. Vuonna 2015 yritys aloitti edullisen hintaluokan Roadcar-retkeilyautojen myynnin. Kun eri valmistajien retkeilyautotarjonta lisääntyi ja kilpailu kiristyi, niin Miseva päätti vuonna 2018 keskittyä käytettyjen matkailuajoneuvojen kauppaan.

Vuonna 2016 Miseva aloitti matkailuajoneuvokaupan Raisiossa, ja nyt elokuussa yrityksen toiminta laajeni Vantaalle. Petikon ABC:n vieressä tehdään toistaiseksi kauppaa uudella asfalttikentällä ja konttitoimistossa, mutta ensi vuonna tontille valmistuu sekä 500 neliömetrin myymälä että erillinen huolto- ja korjaamohalli.

Ensi vuonna myynti yli 1 000 ajoneuvoa

Misevalla on Turengissa oma huolto, mutta sen kapasiteetti menee kokonaan yrityksen myymien autojen huoltoihin ja korjauksiin. Raisiossa Miseva ostaa tarvitsemansa korjaamopalvelut samassa osoitteessa toimivalta Turun Caravanpisteeltä. Todennäköistä on, ettei Petikossakaan riitä kapasiteettia asiakkaiden ajoneuvojen huoltoihin ja korjauksiin.

Voimakkaasti kasvava käytettyjen matkailuajoneuvojen kauppaan erikoistunut yritys työllistää tällä hetkellä jo pari tusinaa työntekijää. Viime vuonna Miseva myi yli 700 ajoneuvoa ja yrityksen liikevaihto oli yli 12 miljoonaa euroa. Muiden matkailuajoneuvokauppiaiden tapaan Miko Vatasen yrityksellä on ollut pulaa myytävistä ajoneuvosta.

– Tänä vuonna myymme 750–800 ajoneuvoa. Liikevaihto tulee kasvamaan noin 20 prosenttia. Ensi vuonna tähtäämme selvästi yli tuhannen ajoneuvon myyntiin, kertoo yrittäjä Miko Vatanen.

Vatasen asettaman tavoitteen saavuttamisessa tärkeässä roolissa on elokuussa Petikontie 27:ään avattu Vantaan toimipiste.