Suomessa on tänä vuonna ensirekisteröity jo 2422 matkailuajoneuvoa

Tammi–lokakuussa Suomessa on ensirekisteröity yhteensä 2 422 matkailuajoneuvoa. Siinä on kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon yli 14 prosenttia.

Matkailuajoneuvotuojat ry:n tilastojen mukaan lokakuussa ensirekisteröitiin 125 uutta matkailuajoneuvoa. Tehdasvalmisteisten matkailuautojen tammi–lokakuun myyntimäärä on nyt yhteensä 1 600 kappaletta, joista 85 ensirekisteröitiin lokakuun aikana. Kasvua viime vuoden tammi–lokakuun matkailuautojen ensirekisteröinteihin verrattuna on runsaat 15 prosenttia.

Matkailuvaunuja on ensirekisteröity tammi–lokakuussa yhteensä 822 kappaletta, joka on lähes 12 % enemmän vastaavaan ajankohtaan verrattuna viime vuonna. Lokakuussa vaunujen ensirekisteröintejä oli 40 kappaletta, viisi kappaletta enemmän kuin syyskuussa.

Vertailun vuoksi esimerkiksi Ruotsissa tammi–lokakuussa matkailuvaunuja on ensirekisteröity 3 385 kappaletta, mikä on 8,45 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana. Matkailuautoja Ruotsissa on ensirekisteröity tammi–lokakuussa vajaa kolme prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Keskustelu

  1. Mikä mahtaa olla on suosituin ”pohja” jolle asuntoauto on tehty? Transit? Ducato? Näkeekö tätä mistään?

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.