Tällaisia turkkilaisia matkailuvaunuja ryhdytään nyt kauppaamaan ruotsalaisille – ja ehkä myöhemmin myös suomalaisille

Ruotsalainen Xmore-perheyritys on myynyt matkailuvaunuja Fritidsvagnen-tuotemerkin alla kymmenen vuotta. Nyt yritys ryhtyy maahantuomaan turkkilaisia Carpento-vaunuja ja myymään niitä Fritidsvagnen Carpento -nimellä.

Xmore katsoo keveille, yksinkertaisille ja edullisille vaunuille olevan kysyntää Ruotsin lisäksi myös muualla Pohjoismaissa. Yritys kertoo Caravan-lehdelle etsivänsä parhaillaan sopivaa tahoa myymään Fritidsvagnen Carpentoja suomalaisille karavaanareille.

Millaisista vaunuista on kyse?

Keveiden Carpentojen kohderyhmää ovat muun muassa sähköautoilijat ja B-ajokortilla vaunuyhdistelmän kanssa liikkuvat.  Xmoren valikoimaan tulee kolme Carpento-mallia: 310, 360 ja 410.

Kevein vaihtoehto on kokonaispainoltaan 750-kiloinen Carpento 310. Sen sisällä on leveyttä 190, pituutta 310 ja korkeutta 185 senttimetriä. Istumapaikkoja on neljälle, makuupaikkoja 2–3:lle.

360-mallissa on nukkumapaikkoja 4–5:lle, istumapaikkoja neljälle. Sisällä on leveyttä 190, pituutta 360 ja korkeutta 185 senttimetriä. Kokonaispaino on 750.

Fritidsvagnen Carpento 410:n kokonaispaino on 1000 kiloa. Vaunussa reissaa isompikin perhe tai porukka, sillä makuupaikkoja järjestyy 5–6:lle, ja istumapaikkoja on 7–8:lle. Sisällä vaunussa on leveyttä 200, pituutta 410 ja korkeutta 195 senttimetriä.

Kaikissa vaihtoehdoissa on muun muassa kookas sohvaryhmä, 32 millimetrin eristys (sandwich-rakenne), panoraamaikkunat, Webaston diesellämmitin, 2-liekkinen kaasuliesi, 65 litran kompressorijääkaappi, 70 litran tuorevesisäiliö, Thetfordin kasetti-wc ja Al-Kon alustatekniikkaa. Aurinkopaneeli ja litiumakku ovat lisävarusteita.

Turkkilainen Carpento on tehnyt ahkerasti markkinointia jo vuosia muun muassa Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla. Niin myös tänä vuonna, ja se tuottaa tulosta. Kuva: Messe Düsseldorf/ Constanze Tillmann

Kuvat: Xmore

Keskustelu

 1. Arto Konttinen

  Mielenkiintoisia. Pakko nähdä livenä.

  Kommentoitu 0 kertaa

  Vastaa

 2. Arto Konttinen

  Pikku nätti

  Kommentoitu 0 kertaa

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *