Dethleffs keskeyttää tuotannon tehtaallaan koronavirustilanteen vuoksi

Matkailuautoja ja -vaunuja valmistava saksalainen Dethleffs ryhtyy toimiin koronaviruksen vaikutusten vuoksi.

Koronavirustilanteella alkaa olla jo suuria vaikutuksia kaikkiin tavarantoimittajiin ja logistiikkaketjuihin, joten Dethleffs on päättänyt keskeyttää tilapäisesti ajoneuvojensa tuotannon Isnyssä Saksassa keskiviikosta 25.3. alkaen. Keskeytys tuotannossa kestää näillä näkymin kolme viikkoa ja päättyisi heti pääsiäisen jälkeen.

Päätös vaikuttaa kaikkiin Dethleffsin tuotantolinjoihin ja kaikkiin tuotantoon osallistuviin osastoihin, ja myös näyttelykeskus on suljettu. Jälleenmyyjien ja loppukäyttäjien palvelukeskus on avoinna vain hätätilanteita varten.

Vielä toistaiseksi Dethleffsin toimitusketju on toiminut, mutta tilanne menee nyt nopeasti hankalaksi muun muassa siksi, että monet tärkeät italialaiset alihankkijat ovat joutuneet lopettamaan oman tuotantonsa.

Dethleffsin päätöksen yhtenä perusteena on myös tarve suojella työntekijöitä koronavirukselta. Saksassa on myös rajoitettu jo kaikenlaista liikkumista ja kokoontumista erittäin järeästi.

Tuotannon vähintään muutamien viikkojen keskeytyksiä on alkanut tai alkamassa myös monilla muilla matkailuajoneuvojen valmistajilla vähän samaan tapaan kuin Dethleffsillä.