Innovatiivinen kevytvaunu Dethleffs Coco sarjatuotantoon

Dethleffsin viime vuonna Düsseldorfin Caravan Salon -messuilla esittelemä kevytrakenteinen ja innovatiivinen Coco-konseptivaunu on saavuttanut sarjatuotantoasteen. Pieni uutuusmalli on esillä Lahden Caravan-messuilla.

Erwin Hymer Groupin matkailuvaunujen kehityskeskuksessa on työskennelty vuosia Cocon kehitystyön parissa. Kevytrakennetekniikkaan erikoistuneiden asiantuntijoiden työn tulos esiteltiin vuosi sitten konseptina, ja se keräsi heti runsaasti palkintoja sekä niin laajan yleisökiinnostuksen, että Dethleffs päätti aloittaa mallin sarjatuotannon.

Coco on kevytrakenteinen vaunu, jonka 733 kilon massa mahdollistaa sen vetämisen varsin pienellä henkilöautolla. 2,2 metriä leveän vaunun kokonaispituus on 5,89 metriä.

Markiisin tilalla valtava aurinkokatos

Ensimmäiset sata Coco-vaunua varustetaan LoungeUp-paketilla, jossa on painonkorotus 1 100 kiloon, iso kattoikkuna valaistuksella, iso panoraamaikkuna keulalla, kylpyhuoneen ikkuna ja epäsuora tunnelmavalaistus.

Kompaktissa kylpyhuoneessa on hyödynnetty oivallisesti kaikki tila. Valoa tuo LoungeUp-pakettiin kuuluva ikkuna.

Cocossa on poikkeuksellisen kaareva keula. Perässä erikoista ovat voimakkaasti pystysuunnassa kaartuvat kulmat. Juuri pyöreiden kulmien ansiosta vaunuun on saatu kehitettyä markiisin korvaava valtava aurinkokatos, joka saadaan ulotettua kyljen lisäksi vaunun perän puolelle. Katos kattaa peräti lähes 25 neliömetrin alueen, joten sen alle on mahdollista kalustaa poikkeuksellisen iso ajanviettopaikka.

Cocon sisätiloissa on kiinnitetty huomiota monipuolisiin toimintoihin sekä kevyeen, mutta kestävään rakenteeseen. Heti oven jälkeen keulalla on keittiö, jossa on kannelliset 2-liekkinen liesi ja tiskiallas sekä hyvät säilytystilat. Keskemmällä sijaitsee kapea 142 litran jääkaappi-pakastin.

Vaunun vasemmassa etukulmassa on kylpyhuone, jossa on kääntyvä allas, kasetti-wc sekä runsaasti säilytystilaa. Keskellä vaunua on iso kaksiovinen vaatekaappi, jonka vastakkaisella puolella on muunneltava kahden hengen bistrotyyppinen ruokailupöytä.

Vaunun takaosassa on loft-henkinen, kylmävaahtopatjoilla varustettu U-mallinen sohva. Tämä, 200 x 155 -senttinen tila voidaan muuttaa kahden hengen vuoteeksi. Istuimet on tarkoitettu käytettäväksi myös ulkona ison aurinkokatoksen alla.

Coco-vaunun perushinta 23 910 euroa ja LoungeUp-paketin 4 070 euroa.