Leirintäoppaan verkkoversio muuttuu maksulliseksi – myös alueiden hakuun merkittävä uudistus

Caravan-lehden suositun Leirintäoppaan verkkoversioon tehdään muutoksia. Tiistaina 21. huhtikuuta sivustolla otetaan käyttöön sisäänkirjautuminen, ja samalla pääosa sisällöstä siirtyy maksumuurin taakse.

– Viime vuonna portaali pidettiin kaikille avoimena, koska halusimme tehdä palvelua tunnetuksi ja kerätä käyttäjäkokemuksia. Sivulatauksia kertyikin satojatuhansia, ja palaute oli voittopuolisesti myönteistä, Caravan-lehden päätoimittaja Pauli Salokangas sanoo.

Jatkossa Leirintaopas.fi-sivuston käytöstä pitää kuitenkin maksaa 20 euroa, ellei taskusta löydy SF-Caravanin voimassa olevaa jäsenkorttia. Maksulla saa käyttöoikeuden vuodeksi.

Jäsentunnuksilla sisään

Salokangas toivoo muutoksen lisäävän liiton jäsenyyden houkuttelevuutta. Hän on kuitenkin tietoinen siitä, että maksumuuri saattaa rajata joitakin karavaanareita käyttäjäkunnan ulkopuolelle.

– Laadukkaan oppaan mittavan aineiston kerääminen ja päivittäminen on iso urakka, ja työllä on hintansa aivan kuten painetulla oppaalla marketin lehtihyllyssä. Kannattaa silti huomata, että leirintäkohteiden perustiedot kuten esimerkiksi sijainti- ja yhteystiedot näkyvät kaikille myös muutoksen jälkeen.

SF-Caravanin jäsenet pääsevät sisään Leirintäoppaaseen samoilla tunnuksilla kuin Karavaanarit.fi-sivustolle.

– Jos käyttö on säännöllistä, sisään ei tarvitse kirjautua jokaisella käyttökerralla uudestaan, vaan sivusto muistaa aiemmat käynnit.

Aluehakuun suodatustoiminto

Toinen merkittävä uudistus liittyy leirintäkohteiden hakutoimintoon, johon lisätään mahdollisuus suodattaa alueita niiden ominaisuuksien perusteella.

– Moni toivoi mahdollisuutta filtteröidä isosta massasta esiin esimerkiksi koiraystävälliset tai liikuntarajoitteisille sopivat leirintäalueet ja matkaparkit. Tiistaista alkaen se onnistuu helposti. Hyviä kehitysideoita otamme käyttäjiltä vastaan mieluusti jatkossakin, Salokangas sanoo.

Leirintäoppaan tiedot on tuoreeltaan kevään aikana päivitetty. Vuoden 2020 painettu opas ilmestyi menneellä viikolla ja jaettiin jäsenille tuttuun tapaan kotiin asti.

SF-Caravanin jäseneksi voit liittyä täällä.