Matkailuajoneuvojen myynti taas uuteen ennätykseen Saksassa

Saksassa on rekisteröity tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä jo runsaat 71 000 uutta matkailuajoneuvoa.

Saksalainen matkailuajoneuvoteollisuuden järjestö Der Caravaning Industrie Verband on saanut summattua tämän vuoden kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen lukemat, ja niiden perusteella tästä vuodesta tulee huippuvuosi myynnillisesti.

Uusien matkailuajoneuvojen ensirekisteröinti tammi–syyskuussa ylittää jo nyt viime vuoden kokonaismyynnin. Heinä–syyskuussa rekisteröitiin lähes 19 000 uutta matkailuajoneuvoa, mikä on tämän vuosineljänneksen kaikkien aikojen ennätys.

Matkailuajoneuvojen tammi–syyskuun ensirekisteröinneissä (71 312 kappaletta) on kasvua 14 prosenttia viime vuoden kolmeen ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna.

Matkailuautoja on tammi–syyskuussa ensirekisteröity ennätykselliset 47 543 autoa. Kasvua siinä on viime vuoden kolmeen ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna lähes 16 prosenttia.

Matkailuvaunuja ensirekisteröitiin Saksassa tammi–syyskuussa 23 769 kappaletta. Siinä on kasvua 10,4 prosenttia. Kyseessä on paras tulos matkailuvaunujen osalta sitten vuoden 2000.

Syyskuun osalta matkailuajoneuvojen ensirekisteröinnissä, 3 685 kappaletta, oli kasvua viime vuoden syyskuuhun verrattuna 3,6 prosenttia. Kyseessä on kaikkien aikojen paras syyskuu Saksassa.

Matkailuautojen syyskuun ensirekisteröinnit vähenivät 6,3 prosenttia viime vuodesta, mutta kyseessä on silti kaikkien aikojen toiseksi paras syyskuun myynti,  2 083 autoa.

Matkailuvaunujen syyskuu oli loistava. 1 602 ensirekisteröidyllä vaunulla kasvua kertyi hurjat 20,1 prosenttia.