Matkailuajoneuvolla pääsee MM-kisoissa hallin viereen

Tanskan Herningiin perustetaan kisojen ajaksi Hockey Camp -kiekkoleiri.

Jääkiekon MM-kisat järjestetään toukokuussa Tanskassa. Suomi pelaa alkulohkonsa Herningissä ja mahdolliset jatkopelit Kööpenhaminassa. Herning sijaitsee Tanskan länsipuolella Keski-Jyllannissa Legolandin lähistöllä, noin 300 kilometrin päässä pääkaupungista.

Herningin uudehkoon Jyske Bank Boxen -areenaan mahtuu 11 000 katsojaa. Kaupungin haasteena on kuitenkin majoituskapasiteetti. Vastauksena näihin haasteisiin hallin viereen pystytetään Hockey Camp eli kiekkoleiri, jossa tarjolla on teltta-, caravan- ja huonemajoitusta jopa 10 000 hengelle.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun kisaturisteja ohjataan majoittumaan leirintäalueelle tässä mittakaavassa.

VisitHerningin projektipäällikkö Tanja Nørgaard Mikkelsen, kuinka monta paikkaa caravan-alueella on kisaleirissä?

– Alueelle mahtuu tarpeesta riippuen jopa 900 yksikköä.

Onko varauksessa syytä kiirehtiä?

– Yksiköitä odotetaan paikalle paljon, mutta kysyntä saattaa vaihdella eri päivinä. Siksi suosittelemme tekemään varauksen nopeasti.

Mistä maista varauksia on tehty eniten?

– Varauksia on tullut kaikista kahdeksasta maasta, joiden joukkue pelaa Herningissä. Suomestakin on jo alettu tehdä varauksia. Toki tilaa on vielä paljon.

Millainen alue on tarkalleen ottaen?

– Matkaa areenalle on vain 200 metriä. Kyseessä on tilapäinen leirintäalue, jollainen rakennetaan myös viereisessä messukeskuksessa järjestettäviä tapahtumia varten. Alueelta löytyvät ruokapalvelut, wc- ja pesutilat, kauppa, baareja ja muuta viihdykettä. Herningin keskusta on kävelymatkan päässä.

Paljonko paikka maksaa vuorokaudelta?

– Tarjolla on sähköistettyjä peruspaikkoja (7 x 10 m), joiden hinta on 65 euroa. Vähän isompien paikkojen (14 x 10 m) hinta on 109 euroa, ja niille voi levittää esimerkiksi markiisin tai etuteltan.

Voitko suositella muita leirintäalueita lähistöltä?

– Herningin lähistöllä on muitakin alueita. Lähin sijaitsee noin 20 minuutin matkan päässä, mutta se on melko pieni. Tunnin säteellä on alueita joka lähtöön.

Mikä on tärkein syy vierailla Herningissä?

– Kaupungista löytyy monenlaista ”hyggeä” eli viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, mutta myös shoppailumahdollisuuksia. Lähistöllä on myös mielenkiintoisia luonto- ja kulttuurikohteita. Kaupunki on Tanskan 12. suurin 49 000 asukkaallaan.

Onko Kööpenhaminassa vastaavaa kisaleiriä?

– Valitettavasti ei, mutta Kööpenhaminan lähellä on kuitenkin lukuisia leirintäalueita.

Kisat pelataan Tanskassa 4.–20. toukokuuta (Leijonat Herningissä 5.–15.5.).

VisitHerning.com