Matkailuautoja ensirekisteröitiin reippaasti myös marraskuussa

Tammi–marraskuun aikana Suomessa on ensirekisteröity yhteensä 2 507 matkailuajoneuvoa. Siinä on kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon yli 14 prosenttia. Marraskuussa ensirekisteröitiin 85 uutta matkailuajoneuvoa.

Tehdasvalmisteisten matkailuautojen tammi–marraskuun myyntimäärä on nyt yhteensä 1 658 kappaletta, missä on kasvua lähes 16 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Marraskuussa ensirekisteröitiin 58 matkailuautoa, ja viime vuoden marraskuuhun verrattuna siinä on kasvua lähes 35 prosenttia.

Matkailuvaunuja ensirekisteröitiin marraskuussa 27 kappaletta, missä on laskua viime vuoden marraskuuhun verrattuna noin 18 prosenttia. Matkailuvaunumyynnin tammi–marraskuun kumulatiivinen kasvu tältä vuodelta on kuitenkin lähes 11 prosenttia. Matkailuvaunuja on ensirekisteröity tammi–marraskuussa yhteensä 849 kappaletta.

Vertailuna Ruotsissa vaunuja ensirekisteröitiin marraskuussa 148 kappaletta, missä on kasvua hurjat 42 prosenttia. Matkailuautoja Ruotsissa ensirekisteröitiin marraskuussa 175 kappaletta, lähes sama määrä kuin vuotta aiemmin.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry