Saksa ryhtyi avaamaan jälleen leirintäalueitaan

Saksassa leirintäalueet suljettiin turisteilta 18. maaliskuuta, kun taas esimerkiksi Suomessa leirintäalueet ovat saaneet halutessaan olla koko ajan auki koronavirustilanteesta huolimatta.

Nyt Saksa on monen muun maan tapaan vaiheittain helpottamassa hieman rajoituksia, ja tämä koskee myös leirintäalueita.

Leirintäalueiden avaamisajassa eri puolilla Saksaa on kuitenkin isoja eroja, koska Saksassa asiasta päättävät liittovaltion 16 osavaltiota melko itsenäisesti.

Leirintäalueet saavat jo olla auki Ala-Saksissa, Hampurissa, Nordrhein-Westfalenissa, Thüringenissä, Saksi-Anhaltissa, Saksissa ja Hessenissä. Schleswig-Holsteinin, Bremenin, Rheinland-Pfalzin, Saarlandin, Baden-Württembergin ja Mecklenburg-Etu-Pommerin osavaltioissa leirintäalueet sai avata maanantaina 18.5. ​​

Berliinissä ja Brandenburgissa leirintäalueet avataan 25. toukokuuta ja viimeisenä Baijerissa 30. toukokuuta.

Mecklenburg-Etu-Pommerissa leirintäpaikat ovat avoinna vain osavaltion omille asukkaille 25. toukokuuta saakka. Saksi-Anhaltissa tätä määräystä sovelletaan kesäkuun alkuun asti.

Eroja toukokuussa on yhä myös siinä, miten leirintäalue missäkin osavaltiossa on auki tai avautuu kausipaikkalaisille ja vieraileville turisteille. Ensimmäisenä Saksassa leirintäalueet aivan kaikille asiakkaille avattiin Ala-Saksissa jo 6. toukokuuta.

Suljettuna olleita leirintäalueita on avattu kokonaan tai osittain myös esimerkiksi Tanskassa, Ruotsissa, Alankomaissa, Kroatiassa, Luxemburgissa ja Puolassa. Pahasti koronaepidemiasta kärsineessä Itävallassa leirintäalueet avautunevat 29. toukokuuta.

Iloa monen maan leirintäalueiden vähittäisestä avautumisesta himmentää toki se, että koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi maiden ulkorajoilla matkustusrajoituksia on yhä varsin tiiviisti voimassa estämässä virallisesti tai käytännön hankaluutena liikkumista.