Syksyllä avautuu liikenteelle ensimmäiset 18 kilometriä uutta valtatietä Mikkelistä Juvan suuntaan

Vuonna 2018 aloitettu viitostien Mikkeli–Juva-hanke on edennyt aikataulussa. Mikkelin päässä hankkeesta on valmiina noin kolme neljäsosaa.

Mikkeli-Nuutilanmäki-välillä alkavat laajamittaiset päällystyöt. Päällystystä tehdään aiemmin tehtyjen lisäksi vielä puoli miljoonaa neliötä. Urakan kaikki massansiirrot on tehty ja siltojen päällysrakenteet on valettu. Sillat ovat eristys- ja varusteluvaiheessa, viimeistelytöitä tehdään koko urakka-alueella. Kaikkiaan siltoja on urakka-alueella toteutettu 24 kappaletta.

Kesän aikana Nuutilanmäki–Juva-välillä siltatyöt jatkuvat ja painopiste siirtyy enemmän päätien rakentamiseen. Tällä hetkellä siltoja on tekeillä seitsemän, kaikkiaan tehdään 12 siltaa.

Tähän asti urakassa on rakennettu nykyisen tien sivussa olevia kohteita sekä rinnakkaistietä, jota käytetään myöhemmin kiertotienä, kun uutta tietä rakennetaan nykyisen tien paikalle.

Kesäkuun alkupuolella tehdään isompi liikennejärjestely, kun viitostien liikenne siirretään kuuden kilometrin matkalta kiertotielle Häkkiläntien liittymän ja Kettulan välillä. Kiertotiejärjestelyn takia kohteessa tulee olemaan alennettu nopeusrajoitus ja se tulee vaikuttamaan liikkumiseen ja matka-aikoihin.

Lähde: Väylä