Caravan-lehti somessa

Tanska ja Norja tiukentavat rangaistuksia kännykän käytöstä ajon aikana

Kännykän ja muiden laitteiden käytöstä saatavia rangaistuksia tiukennetaan Tanskassa ja Norjassa. (Kuva: Photodune)

Pinnalla

Tanska ja Norja tiukentavat rangaistuksia kännykän käytöstä ajon aikana

Tanska ja Norja koventavat rangaistuksia ”rattisurffailusta”, uutisoi ruotsalainen Husbil & Husvagn. Liian monet autoilijat eivät keskity ajamiseen, vaan käyttävät ajon aikana puhelinta tai jotain muuta laitetta. Norjassa tästä seuraa 1 700 Norjan kruunun ja Tanskassa 1 500 Tanskan kruunun sakko. Maiden hallitukset kuitenkin kokevat, että sakot eivät ole riittävä pelote, joten jatkossa rikkomuksesta seuraa merkintä ajokorttirekisteriin.

Ole Birk Olesen Tanskan hallituksesta kommentoi, että on täysin vastuutonta toisia kohtaan käyttää puhelinta tai muita laitteita liikenteessä.

– Ajettaessa on keskityttävä autoon, tiehen ja liikenteeseen, joten olen tyytyväinen, että laaja enemmistö parlamentissa on samaa mieltä.

Norjassa asiaa lähestytään samalta kantilta. Maan liikenneministeriö huomauttaa, että ajon aikana puhelimen käyttö esimerkiksi lukemiseen aiheuttaa ison riskin. Ministeriön mukaan kieltoa pitää matkapuhelinta kädessä ajon aikana kuitenkin pitkälti kunnioitetaan Norjassa yleisesti ottaen.

1 kommentti

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Pinnalla

Y l ö s