Truman fiksu LevelControl palkittiin

Kaasulaitevalmistaja Truman syksyllä esittelemä järjestelmä, joka kertoo pullossa olevan kaasun määrän ja riittävyyden, on saanut saksalaisen leirintämatkailujärjestön myöntämän teknologiapalkinnon.

Saksalainen leirintämatkailujärjestö DCC myönsi LevelControl-järjestelmälle palkinnon, koska Truman uusi innovaatio parantaa karavaanimatkailun turvallisuutta ja tuo matkustamiseen lisää mukavuutta. Käytännöllinen, käyttäjäystävällinen ja luotettava olivat adjektiiveja, joilla DCC:n tuomaristo määritteli LevelControlia.

Kiinnitys magneetilla – ei johdotuksia

Truma LevelControl näyttää pullossa olevan kaasun määrän tarkasti ja helposti älylaitesovelluksen avulla. Truma App -sovellus ei kerro vain kaasun määrää prosentteina ja kilogrammoina vaan myös sen, kuinka pitkäksi ajaksi kaasu riittää.

Kaasun määrän mittauksessa hyödynnetään ultraäänitekniikkaa, ja mittaustieto lähetetään bluetooth-yhteydellä Truma iNet -etäohjausjärjestelmään, josta tieto välitetään käyttäjän tablettiin tai älypuhelimeen.

Kaasutason mittausjärjestelmä LevelControl mahdollistaa kaasun riittävyyden tarkistamisen etänä samanaikaisesti jopa neljästä älylaitteesta. Järjestelmään on mahdollista liittää tekstiviestivaroitus siitä, että kaasupullo on lähes tyhjä.

LevelControl toimii kaikkien Euroopassa yleisesti käytössä olevien teräs- ja alumiinikaasupullojen kanssa. Asiakas valitsee käyttämänsä kaasupullon 26 vaihtoehdosta, ja Truma App -sovellukseen on mahdollista lisätä myös oma pullovaihtoehto.

Jos ajoneuvossa on kaksi kaasupulloa, molempiin voidaan asentaa oma LevelControl-mittalaite (kuvassa oikealla), ja Truma App näyttää erikseen molempien pullojen tilanteen.

Truma LevelControl on helppo asentaa, sillä se kiinnitetään pulloon magneetilla, eikä mitään muita kiinnityksiä tai johdotuksia tarvita – riittää, että laite paritetaan ajoneuvon iNet-boksin kanssa. Alumiinipulloja varten on oma kiinnityssysteemi.

LevelControl toimii AAA-pattereilla, jotka kestävät – mutta tuskin Suomessa – noin vuoden. Kun virta alkaa loppua, järjestelmä lähettää siitä tekstiviestivaroituksen.

Truma LevelControl maksaa noin 170 euroa.