Kroatian saarille pääsee myös matkailuajoneuvolla – suomalaisten määrä kasvussa

SF-Caravanin yhteistyökumppani Jadranka Camping pyörittää Cresin ja Lošinjin saarilla neljää leirintäaluetta.

Upeita rantoja kirkkaan meren äärellä, kaunista luontoa, historiallisia kaupunkeja ja hyvää ruokaa. Muun muassa näitä tarjoilee Adrianmeren rannalla sijaitseva Kroatia matkailijoille, joita vierailee maassa myös kuumimman kesäsesongin ulkopuolella.

Myös suomalaiset karavaanarit ovat löytäneet Kroatian ykköskohteet. Tämä on huomattu myös Jadranka Campingin pyörittämillä leirintäalueilla, jotka sijaitsevat Cresin ja Lošinjin saarilla.

– Suomalaisten vierailijoiden määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta, Jadranka Campingin markkinointipäällikkö Petar Nino Krnić kertoo.

Jadrankan neljä leirintäaluetta ovat kaikki profiililtaan erilaisia.

– Yhteistä niille kaikille on kaunis luonto ja sijainti rannikolla välimerellisten havumetsien suojassa. Tämä on tärkeää varsinkin kesäkuumalla.

Vesipuisto, koiria ja naturisteja

Isoin neljästä leirintäalueesta on suosittu Camping Čikat, johon Caravan-lehti kävi tutustumassa loppukesästä. Alueen ehdoton vetonaula on vesipuisto, jossa käy asiakkaita myös leirintäalueen ulkopuolelta.

– Vesiliukumäet ja porealtaat ovat varsinkin pohjoiseurooppalaisten lapsiperheiden mieleen, Krnić sanoo.

– Toinen alueemme Camping Slatina Cresin saarella on tarkoitettu koiranomistajille. Siellä voi kääntyä ilmaisen kouluttajan puoleen, jos koiralla on esimerkiksi käytösongelmia.

Jadrankan kolmas alue Camping Bijar on sekin tarkoitettu lapsiperheille, mutta se on nelikon pienin ja rauhallisin. Alue on tiheän metsän suojaama. Neljäs alue puolestaan on tarkoitettu naturisteille.

– Kutsumme sitä Robinson Crusoe -leirintäalueeksi, koska luonto on siellä koskematonta. Alueella on oma puolensa myös pukeutuneille.

Saarille pääsee helposti

Vaikka kartasta hätäisesti katsoen voisi päätellä toisin, Cresin ja Lošinjin saarille pääsee helposti mantereelta matkailuajoneuvollakin. Lauttayhteydet pelaavat sujuvasti niin Istrian niemimaalta kuin myös Krkin saareltakin, joka on yhteydessä mantereeseen.

Ylitykset ovat lyhyitä ja verrattavissa Turun saariston puolen tunnin lauttasiirtymiin. Sesonkiaikaan vuoroja on useita, eikä lauttamaksu kaada matkabudjettia.

– Lautat ovat nykyaikaisia, ja niihin mahtuu jopa 120-150 ajoneuvoa kerrallaan, Krnić sanoo.

Jadranka Campingin yhteistyö SF-Caravanin kanssa on sujunut hänen mukaansa hyvin.

– Kaikki alkoi 2015, kun järjestimme Adria Rallyn täällä Camping Čikatissa. Toissa vuonna vierailimme Kroatian karavaanarijärjestön presidentti Branko Maroltin kanssa SF-Caravanin kutsumina Turun Caravan Show -tapahtumassa, missä liitto neuvotteli suomalaisille karavaanareille jäsenetuna 20 prosentin alennuksen alueillemme, Krnić sanoo.

– Haluaisin vielä jälkikäteen kiittää Juha Hämäläistä, Eero Ollilaa ja Timo Piilosta sekä muitakin suomalaisia erittäin hyvästä huolenpidosta ja toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi vastavierailulle.

Suosiotaan jatkuvasti lisäävän Kroatian leirintäalueita esitellään Caravan-lehden Kroatia-spesiaalissa alkuvuodesta 2019.

Katso oheinen video, jolla Krnić kertoo muun muassa suomalaiskävijöiden lukumäärän tältä vuodelta.

Videokuvaus: Tiina Salokangas
Taustakuvitus: Jadranka Camping