Näin helppoa on reissaaminen vuokratulla matkailuautolla Yhdysvalloissa – katso Caravan-lehden videosarja kesäretkestä rapakon taakse

Kolmiosaisessa USA-extrassa rymistellään moottoritiellä ohikiitävien rekkojen välistä ja ihmetellään yhdysvaltalaisen leirintäalueen eroavaisuuksia eurooppalaisiin alueisiin nähden.

Puolitoista kesäistä viikkoa aurinkoisessa Yhdysvalloissa osoitti viisihenkiselle suomalaisseurueelle, että matkailuautolla liikkuminen on autoilun luvatussa maassa vaivatonta. Liikenteessä ja leirintäalueilla moni asia poikkesi silti siitä, mihin Euroopassa on totuttu. Esimerkiksi leirintäpaikkoja oli tarjolla useammissa eri kategorioissa kuin Suomessa.

Alan vuokraamoiden markkinajohtaja on Cruise America, jonka matkailuauto rohmusi bensaa noin 14–15 litraa satasella. Menoveden hinnat olivat kuitenkin sellaiset, että huoltoasemalla päätä ei kivistänyt isonkaan tankkauksen jälkeen. Muuten huippusesongin aikaan matkustaminen oli ja on arvokasta myös Yhdysvalloissa.

Matka tehtiin Yhdysvaltain Keskilänteen Illinois’n ja Wisconsinin osavaltioihin.

Hyppää Caravan-lehden USA-extrassa eli kolmiosaisessa videosarjassa Amerikan reissutunnelmiin. Videoihin saa kytketyksi suomenkielisen tekstityksen (paina ratassymbolia, valitse tekstitykset ja kieleksi suomi). Painetun Caravan-lehden USA-jutun löydät numerosta 5/2022.

Avausjaksossa muun muassa tutustutaan Cruise American standardikokoiseen matkailuautoon.

Kakkosjaksossa asettaudutaan amerikkalaiselle leirintäalueelle ja vieraillaan maanosan suurimmassa vesipuistossa.

Päätösjaksossa tarkastellaan muun muassa sitä, millaista Yhdysvalloissa on liikkua liikenteessä sekä tehdään lopuksi yhteenveto matkasta.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *