Kuninkuusravit Rovaniemellä heinäkuussa – leirintäkapasiteetti kasvaa

Vuoden suurin ravitapahtuma pyrkii järjestämään lisää tilaa matkailuajoneuvoille.

Rovaniemen Mäntyvaaran raviradalla 28.–29. heinäkuuta järjestettävät Kuninkuusravit houkuttelee kaupunkiin yli 55 000 vierailijaa eri puolilta Suomea.

Ravikansa täyttää heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen majoituspaikat ja leirintäalueet. Mäntyvaaran raviradan viereen valmistuu ennen raveja väliaikainen leirintäalue, jossa on 200 paikkaa matkailuautoille ja -vaunuille. Lumenkaatopaikalle rakentuvalta leirintäalueelta on radalle matkaa noin kilometri. Alueelta on järjestetty maksullinen bussikuljetus uimahallille, jossa peseytymistilat ovat vapaassa käytössä. Paikan hintaan kuuluu lisäksi valosähkö.

Toinen raviradan viereen rakentuva, 45-paikkainen leirintäalue sijaitsee 100 metrin päässä pääportista carting-radalla. Molemmat alueet ovat jo täyteen varattu.

– Neuvottelemme parhaillaan kolmannen, raviradan viereen sijoittuvan leirintäalueen rakentamisesta, kertoo Teemu Kangas Kuninkuusravien viestinnästä ja markkinoinnista.

Myös Ounasvaaraan on rakenteilla väliaikainen leirintäalue, johon voi vielä tehdä ennakkovarauksia.

– Ounasvaaran leirintäalue valmistuu hiihtostadionille noin kuuden kilometrin päähän raviradalta. Matkan raviradalle voi taittaa non stop -bussiyhteydellä. Alueella on 120 paikkaa, peseytymistilat ja wc:t, mutta ei sähköä. Hinta viikonlopulta on 120 euroa, Kangas kertoo.

Kuninkuusravien iltajuhlaa vietetään lauantaina 28. heinäkuuta Ounaspaviljongissa. Esiintymässä ovat Paula Koivuniemi, Anne Mattila, Matti Esko, Finlanders, Markku Aro ja Matti Nykänen