Matkailuvinkki: Caravan Salon Düsseldorfissa 26.8.–3.9.

Saksan Düsseldorfissa elo-syyskuun vaihteessa järjestettävä karavaanialan messutapahtuma lienee lajissaan maailman suurin. Messuilla käy reilun viikon aikana yli 200 000 vierasta.

Düsseldorfin kansainvälinen Caravan Salon -messutapahtuma käsittää nyt ensimmäisen kerran 13 hallia, eli matkailuajoneuvoalaan liittyvää nähtävää riittää päiväksi jos toiseksikin.

– Karavaanimatkailu ja liikkuva matkailu kokonaisuudessaan jatkaa melkoista kasvua ja kiinnostaa melkoista ihmismäärää. Näytteilleasettajien vaatimukset olivat niin kovat, että meidän piti jälleen kerran laajentaa näyttelyn pinta-alaa, kertoo Messe Düsseldorf GmbH toimitusjohtaja Joachim Schäfer.

Düsseldorf on todella merkittävä esittely- ja kauppapaikka alan toimijoille, ja jokavuotinen massutapahtuma antaa tietysti matkailuajoneuvoista kiinnostuneelle yleisölle mahdollisuuden nähdä yhdellä kertaa kaikki merkittävät alan uutuudet. Ajoneuvojen lisäksi esillä on tietysti myös muun muassa varusteita, tarvikkeita, leirintäalueita ja matkailukohteita.

Näyttelypinta-alaa on 214 000 neliömetriä, esillä on 130 matkailuajoneuvobrändiä ja yli 2 100 ajoneuvoa eri hintakategorioissa. Erityisesti tarvikkeita ja varusteita valmistavien ja myyvien yritysten määrä on selvässä kasvussa, ja tämä sektori esittäytyy nyt kahdessa hallissa.

Sähköinen lippu kannattava ostos

Mallivuoden 2018 matkailuajoneuvouutuudet ovat tietysti pääosassa, kun messut avautuvat lauantaina 26. elokuuta. Ajoneuvoihin liittyviä selviä trendejä ovat henkilöautopuolelta tutut mukavuuden ja liitettävyyden merkityksen kasvu – unohtamatta kuljettajaa avustavia järjestelmiä, jotka ovat tulossa enenevässä määrin myös matkailuajoneuvoihin.

Karavaanimatkailusta kiinnostuneita ihmisiä varten Düsseldorfissa on viimevuotiseen tapaan ”StarterWorld”, joka jakaa matkailuajoneuvovalmistajista riippumattomasti tietoa alan tarjoamista vapaa-ajanviettomahdollisuuksista. ”Aloittelijamaailmassa” annetaan apua ajoneuvotyypin valinnassa sekä tietoja ja suosituksia muun muassa matkareiteistä ja leirintäalueista.

Monet vieraat saapuvat messuille omalla ajoneuvolla. Messukeskuksen isolla P1-parkkialueella on yli 3 500 matkailuajoneuvopaikkaa, ja paikan pystyy myös varaamaan etukäteen. Leirintäaluepaikkojen varaamisen lisäksi myös messuliput on ostettavissa netistä, ja henkilökohtaisella sähköisellä lipulla pääsee tutustumaan isoon tapahtumaan yhden päivän hinnalla kahtena päivänä.

Messut ovat avoinna joka päivä kello 10–18. Aikuisten messulippu maksaa online-hankintana 14 euroa ja kassalta ostettuna 18 euroa.

Lisätietoa Düsseldorfin suuresta Caravan Salon -messutapahtumasta löytyy osoitteesta www.caravan-salon.de.