SF-Caravan ja Turun Messukeskus sopivat Caravan Show’n jatkosta

Karavaanarien keskusjärjestö ja SF-Caravan Turku ry ovat jatkossakin mukana Caravan Show -messujen järjestämisessä.

Karavaanariyhdistysten valtakunnallinen keskusjärjestö SF-Caravan ry ja Turun Messukeskus Oy ovat sopineet perinteisen Caravan Show’n jatkumisesta kaksivuotisella sopimuksella. Mukana tapahtumakokonaisuuden järjestämisessä on myös SF-Caravan Turku ry, joka vastaa laajasta treffitapahtumasta messukentällä tapahtuman aikana.

Caravan Show -tapahtumalla on alalle suuri merkitys myös kaupallisesti, ja messujen yhteydessä järjestettäville treffeille kokoontuu karavaanareita jälleen ympäri maata. Seuraavan kerran Caravan Show järjestetään Turussa 12.-14. tammikuuta 2018.

Perinteinen tapahtuma

Caravan Show -tapahtumalla on Turussa pitkät perinteet. Alan erikoisnäyttelyitä on järjestetty Turussa lähes 30 vuoden ajan.

– Caravan Show on ainoa maamme messutapahtuma, jossa SF-Caravan ry saa tilaisuuden esitellä laajasti jäsenetujaan, palvelujaan, tapahtumiaan ja yhteistyösopimuksiaan sekä omalle jäsenkunnalleen että kaikille leirintämatkailusta kiinnostuneille ihmisille, sanoo SF-Caravanin toiminnanjohtaja Timo Piilonen.

– Uusille, liittyville jäsenille messuilla on aina tarjolla jotakin erityisetua. Liiton asiantuntijoiden pitämät paneelit ja tietoiskut tavoittavat sekä uudet että kokeneet leirintämatkailijat.

Treffeillä tavataan

Viime vuodet tapahtuman ajankohdaksi on valikoitunut tammikuu, jolloin alan kauppa pääsee täyteen vauhtiinsa heti vuoden alussa. Alan harrastajille vuoden alku on puolestaan luonteva paikka tavata vanhoja tuttuja kesäisiltä maanteiltä ja leirintäalueilta.

– Järjestämisajankohta on historian aikana vaihdellut alan toiveita kuunnellen. Tapahtuma on alan kaupallisille toimijoille merkittävä kauppapaikka, ja tiedämme jo nyt, että tulevan tammikuun tapahtumasta tulee näyttävin ja monipuolisin pitkään aikaan. Osa halleista on jo tässä vaiheessa loppuunmyyty, kertoo Turun Messukeskus Oy:n toimitusjohtaja Hannele Wolf-Mannila.

Treffeille osallistuneiden yksiköiden lukumäärä on ollut perinteisesti kolminumeroinen.

– Ulkoalueelle sijoittava treffitapahtuma on maailmanlaajuisestikin erikoinen, talvinen, kohtaamispaikka. Messukeskuksen välittömässä läheisyydessä voi viikonlopun aikana leiriytyä useita satoja vaunukuntia, kuvailee kokonaisuuden järjestelyistä vastaava SF-Caravan Turku ry:n puheenjohtaja Pentti Groth.