SF-Caravanin liittokokous: Puheenjohtaja Rusi jatkaa kolmannelle kaudelle – toiminnanjohtaja palautetaan vetämään liiton operatiivista toimintaa

Kunniapuheenjohtaja vastusti uutta hallintomallia. Pitkäaikaiselle toiminnanjohtajalle jaettiin tunnustusta. Painetun Caravan-lehden saa jatkossa lisämaksusta.

Lahdessa lauantaina järjestetty SF-Caravan ry:n liittokokous valitsi puheenjohtaja Olli Rusin kolmivuotiselle jatkokaudelle. Vaalissa ei ollut muita ehdokkaita, joten valinta oli yksimielinen.

– Järjestö on lisännyt jäsenistön mahdollisuuksia saada tietoa ja valmistella tulevia suunnitelmia, eikä pelkästään muodollisesti kokoontua hyväksymään valmiita linjauksia. Se on järjestödemokratiaa, Rusi lausui liittokokouksen saatesanoissaan.

Kokouksen alkupuolella Rusi avasi organisaatiossa ja toiminnan suunnittelussa tehtyjä muutoksia sekä uutta hajautettua organisaatiota. Siinä alkuvuodesta eläköityneelle toiminnanjohtajalle ei haettu seuraajaa, vaan liittohallituksen johtohenkilöt ovat vetäneet myös operatiivista toimintaa henkilöstöstä koottujen tiimien kanssa.

Nyt liittokokous kuitenkin päätti, että lähitulevaisuudessa järjestöön palkataan toiminnanjohtaja julkisella hakumenettelyllä. Päätöksen takana oli liiton kunniapuheenjohtajan, SF-Caravan Oulun seutu ry:tä kokouksessa edustaneen Eero Ollilan muutosesitys vuosien 2023–24 toimintasuunnitelmaan. Valtakunnallista järjestöä vuosina 2000–2008 johtaneen Ollilan mielestä uusi hallintomalli vaikutti sekavalta, ja esitys sai kannatusta.

Tällä hetkellä liiton toimiston esihenkilönä toimii liittohallituksen jo aiemmin keväällä tekemän päätöksen mukaisesti va. järjestösihteeri Mira Kulmala-Sjöman, näillä näkymin vuodenvaihteeseen saakka.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Liittokokous vuosimallia 2023 järjestettiin Lahden Sibeliustalossa.

Paperinen Caravan-lehti maksulliseksi

Liiton jäsenmaksut pidettiin ennallaan, mutta jäsenmaksuun sisältyy vuonna 2024 viisi Caravan-lehden numeroa näköisversioina. Painetun lehden saa ensi vuonna 16,50 euron lisämaksusta. Vain Leirintäopas jaetaan printtiversiona kaikille jäsenille.

Päätöksen taustalla ovat parissa vuodessa räjähdysmäisesti kohonneet paino- ja postikulut, jotka söivät viime vuonna Suomen Caravan Media oy:n taseeseen merkittävän loven.

Järjestön tilinpäätöksessä viime vuosi tuotti noin 92 000 euron alijäämän.

Liittohallitus esitti puheenjohtajan palkkaan huomattavaa korotusta aiempaan nähden, mutta yhdistysten maltillisempi esitys keräsi äänestyksessä enemmän ääniä.

Lukuisat puheenvuorot ja äänestykset venyttivät kokouksen yli seitsemän tunnin mittaiseksi. Paikalla Lahden Sibeliustalossa oli 58 liiton 80 jäsenyhdistyksestä ja kaikkiaan 151 liittokokousedustajaa.

(Juttu jatkuu videon jälkeen.)

Liittohallitukseen yksi uusi nimi

Liittohallituksesta erovuorossa olivat puheenjohtaja Rusin ohella jäsenet Juha Hartman ja Harri Järveläinen. Samalla oli valittava yksi henkilö täydentämään liittohallituksesta lokakuussa eronneen Hanna Jokisen tilalle.

Kolmea hallituspaikkaa tavoitteli seitsemän ehdokasta. Ehdolla liittohallitukseen olivat Juha Hartman, Juhani Hykkyrä, Harri Järveläinen, Esa Kankaristo, Aila Luoto, Kai Rantanen ja Ari Rantasalo.

Heistä jatkokaudelle valituiksi tulivat riihimäkeläinen Järveläinen (157 ääntä) ja lahtelainen Hartman (151 ääntä) sekä uutena liittohallitukseen nouseva raisiolainen Kankaristo (103 ääntä). Järveläisen ja Hartmanin kausi kestää vuoden 2026 ja Kankariston vuoden 2025 liittokokoukseen asti.

Rantasalo keräsi 78, Hykkyrä 64, Luoto 22 ja Rantanen 21 ääntä.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Esa Kankaristo (vas.) on uusi nimi liittohallituksessa. Juha Hartman ja Harri Järveläinen sen sijaan jatkavat toiselle kaudelleen.

Ansioituneille kunnianosoituksia

Liittokokouksessa jaettiin tunnustusta aktiiveille ja näkyville hahmoille. Liiton kultaisen ansiomerkin sai yli 25 vuotta toiminnanjohtajana työskennellyt, alkuvuodesta eläkkeelle siirtynyt Timo Piilonen. Piilonen kutsuttiin myös liiton kunniajäseneksi. Hän ei ollut itse paikalla tunnustuksia vastaanottamassa.

Vuoden karavaanariksi valittiin Kauko Meriläinen. Vuoden yhdistys 2022 on SF-Caravan Valkeakosken seutu ry. Näistä voit lukea uutisen täältä.

Yhdistystoiminnan platinamerkillä palkittiin Olof Bussman, Tero Leino ja Aulis Nevalainen.

Seuraava liittokokous järjestetään Hämeenlinnassa toukokuussa 2024.

Juttua muokattu 21.5. klo 12.11. Lisätty maininta Leirintäoppaasta. 22.5. klo 8.47. Korjattu tilinpäätöstietoja.

Aulis Nevalainen (vas.) Olof Bussman ja Tero Leino pokkasivat platinamerkit.

Keskustelu

 1. Erittäin ikävä päätös lopettaa Caravan-lehden paperi versio. Viisi kertaa vuodessa olemme saaneet mukavan lukupaketin. Pitää jo harkita jäsenyydestä luopumista.

  Kommentoitu 0 kertaa

 2. Tuomo Korsijärvi

  Valitettavaa tuo lehden maksulliseksi muuttaminen.
  Toivottavasti leirintäopas tulee sentään vielä paperiversiona, se on kuitenkin tärkeä apu mm. reittisuunnittelussa.

  Kommentoitu 0 kertaa

 3. Erkki Pulkkinen

  Hieman närästää päätös muuttaa jäsenlehti maksulliseksi sen sijaan, että oltaisiin esimerkiksi pidetty tämä jäsenetu korottamalla jäsenmaksua vaikka kympillä, jopa 15 eurolla…
  Jää nähtäväksi, miten vaikuttaa ”peräportin pitävyyteen”…
  Niin ja mitä tapahtuu leirintäoppaalle? Onko sekin maksullinen jäsenille jatkossa paperiversiona?

  Kommentoitu 0 kertaa

 4. Olli Rusi

  Kiitoksia luottamuksesta! Kovin suurta uudistusta päätös ei varsinaisesti tuo. Jo vuoden takainen liittokokous kirjasi mahdollisen nopeankin siirtymisen johtavan toimihenkilön malliin. Sama linja on jatkunut muissakin ratkaisuissa. Kuluneen vuoden aikana on siirretty pitkäaikaisen toiminnanjohtajan henkilöitynyttä tietoa organisaatiolle. Hyviä ansaittuja eläkepäiviä Timolle yhteisömme kunnianosoituksin evästettynä ja onnea valituille luottamushenkilöille! Harrastuksella on edelleen paljon tarjottavaa ja tavoiteltavaa. Työtä riittää.

  Kommentoitu 0 kertaa

 5. Jouko Ahonen

  Valitettavasti joudun arvostelemaan puheenjohtajan avauksessa käyttämää sanontaa aiemmasta toiminnasta sanoin ”eikä pelkästään muodollisesti hyväksymään valmiita linjauksia” aiempien vastuuhenkilöiden vähättelynä, koska kyllä järjestö on aina kunnioittanut demokratiaa ja mahdollisuus asioihin vaikuttamiseen on ollut ja on aina jäsenten aktiivisuudesta kiinni kuten aiemmin omaksutun tavan mukaisesti nytkin valta oli jäsenistölle👍 En kommentoi sen enempää vaikka mieli tekisi 🥺 Kiitokset Timolle erinomaisesta työstä liiton hyväksi ja tervetuloa tänne ”oloneuvosten” aktiiviseen porukkaan🌹👍.

  Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.