Koeajossa: Dethleffs c’go up! 465 KR -matkailuvaunu

C’go on Dethleffsin vaunusarja, josta löytyy peräti 11 erilaista pohjaratkaisua. Koeajoim­me mallin 465 KR, joka on nosto- ja kerrosvuoteilla varustettu ketterä perhevaunu.

Ulkoa vaunu näyttää melko pieneltä, ja hieman ta­vallista korkeampi rakenne vahvis­ti vaikutelmaa. Vaunuun noustessa innovatiivinen ratkaisu ei heti pal­jastu, sillä niin hyvin alas lasketta­va aikuisten vuode piiloutuu katon tuntumaan. Juuri tuon ratkaisun an­siosta vuoteen alla olevasta sohva­ryhmästä on voitu tehdä tämän ko­koluokan vaunun istuinryhmää huo­mattavasti suurempi.

Istuinryhmään pöydän ympäril­le mahtuu väljästi nelihenkisen per­heen lisäksi pari kyläilijääkin.

Muutkin tilat ovat hyvin so­pusuhdassa ulkomittoihin, ja haas­tavassa kokonaisuudessa on onnis­tuttu hyvin. Varustelussa tai niiden toimivuudessa ei ole moitittavaa, vaan itse asiassa vaunu antaa mo­nin paikon luokkaansa tyyriimmän tuntuman. Myös tilaihmeen hinta on kohdallaan, joten kyseessä on tu­tustumisen arvoinen vaihtoehto täs­sä luokassa.

Koeajovaunun Touring- ja Va­paana-paketit ovat sisältönsä ja edullisen hintansa puolesta käytän­nössä pakollisia hankintoja. Sähköi­nen lattialämmitys ja sähköpatruuna ovat lisävarusteita.

Perinteisenä 230 senttiä leveä­nä on lyhyt vaunu helppo käsitellä, ja myös aisapaino on kohdallaan sil­loin, kun mukana on yksi kaasupul­lo. Lisäksi kitkavetopää takaa menoa kevyemmän vetoauton kanssa…

Dethleffs c'go 465 KR -asuntovaunun peti.
Aikuisten vuode laskeutuu alas katosta sohvaryhmän päälle. Tilaa vuoteen ja katon väliin jää enemmän kuin matkailuautossa eli noin 80 senttiä.

Haluatko lukea Caravan-lehdessä 5/2020 julkaistun jutun kokonaisuudessaan? SF-Caravan ry:n jäsenenä saat lehden kotiisi kannettuna tai voit lukea sitä näköisversiona jäsensivuilla. Liity jäseneksi tästä.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa lukuoikeuden lehteen Lehtiluukku.fi-palvelussa.