First Camp -leirintäalueketju jatkaa vyörytystään

Tämän viikon tiistaina pohjoismaiden suurin leirintäalueketju, ruotsalainen First Camp kertoi käyneensä taas ostoksilla Tanskassa. First Campin ostoskoriin päätyi noin 15 minuutin automatkan päässä Aarhusista sijaitseva ympäri vuoden auki oleva Aarhus Camping. Aarhus (Århus) on Tanskan toiseksi suurin kaupunki.

Heti seuraavana päivänä 23.11.2022 First Camp tiedotti ostavansa Bø Camping -leirintäalueen Norjasta Telemarkin alueelta, runsaan kahden tunnin ajomatkan päästä Oslosta.

Yhteensä ketju on hankkinut yli 60 leirintäaluetta, joista pääosa on Ruotsissa, 10 Tanskassa ja 3 Norjassa. Suomeen First Camp ei ole laajentunut, mutta sekin saatetaan vielä nähdä.

First Campin vauhti näkyy myös talousluvuissa. Esimerkiksi yrityksen kolmas vuosineljännes oli ennätyksellinen – liikevaihto yli kaksinkertaistui viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

First Campin kasvua on auttanut se, että Ruotsissa leirintäalueilla menee ylipäätään hyvin. Tänä vuonna keskeisenä kesäsesonkina eli kesä-, heinä- ja elokuussa yhteensä Ruotsin leirintäalueilla oli 12,2 miljoonaa yöpymistä. Siinä on kasvua 13 prosenttia vuoden 2021 kesäsesonkiin verrattuna. Esimerkiksi elokuu oli koko maan historian paras.

Keskustelu

  1. Reijo Pursiainen

    Jos tuo tulee Suomeen ostoksille niin voi heittää hyvästit edullisille leirintä maksuille/kausipaikka maksuille, ym. palveluille !!

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.