Pistocampin ensimmäinen kesä sujui hyvin – ja ensi kesäksi saadaan saunalautta

Pistocamp Oy avasi viime kesänä Saimaan rannalle Puumalan Pistohiekalle leirintäalueen. Moni asia oli uutta, mutta kesä tarjosi hyvää oppia alueen nuorille yrittäjille.

– Kyllähän sitä kaikenlaista tulee vastaan, kun avaa uuden leirintäalueen. Mutta hyvin ensimmäinen kesä meni, ei tullut vastaan suurempia yllätyksiä. Täyttä työtähän se oli, mutta viime kesästä jäi positiivissävytteinen muisto. Oli kyllä tosi ihania asiakkaita, Linnea Raikamo sanoo.

– Väki löysi meille jo hyvin. Olimme oikein tyytyväisiä määrään, mutta uskomme sen tulevalla kaudella tuplaantuvan.

Huoltorakennukset ja muut saatiin jo viime kesäksi käyttöön suunnitellusti. Pistocampilla oli toki viime kesänä vain pieni kärrysauna, mutta ensi kesänä on tulossa lauttasauna järvelle.

Tekemällä oppii

Jos joku ryhtyy miettimään leirintäalueen perustamista, mitä sanoisitte hänelle?

– Olisi hyvä, että käytettävissä olisi monet kädet, jolloin pystyy jakamaan töitä. Perustamiseenkin liittyy yllättävän paljon asioita, byrokratiaa ja muuta. Ei tämä maailman yksinkertaisin liiketoiminta ole, Jertta Peltomäki muistuttaa.

Linnea Raikamo sanoo, että sijaintia ja sesongin pituutta pitää miettiä huolella. Voisiko sesonkia pidentää jollakin tavalla, hyödyntää myös talvea jotenkin.

– Ja tutustua hyvin kohderyhmään eli karavaanareihin ja heidän tarpeisiinsa. Lapsiperheetkin ovat oma iso kohderyhmänsä. Lapsille pitää löytyä alueelta tekemistä, etteivät he tylsisty.

Sen verran mukavasti Pistocampilla oli jo viime kesänä kävijöitä, että alueen toimivuutta pystyttiin testaamaan ja näkemään myös se, missä henkilöresurssit riittävät ja missä niitä pitää kasvattaa. Sekin kävi konkreettisesti selväksi, mitkä ovat heillä ne kiireisimmät ajankohdat päivässä. Jo saatujen kokemusten perusteella ensi kesäkaudeksi alueelle on tarkoitus palkata vähän lisäkäsiä eli kesätyöntekijöitä.

Pistocamp availee toukokuussa, aluksi silloin vielä osin omatoimialueena eli ilman jatkuvasti paikalla olevaa henkilökuntaa.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *